Τα τελευταία 20 χρόνια, στην αρχή για επαγγελματικούς λόγους και στη συνέχεια για λόγους αναψυχής, πηγαίνω κάθε χρόνο τουλάχιστον μία φορά στον Άγιο Ιωάννη, Πηλίου.Το χωριό, από τα πιό γνωστά του ανατολικού Πηλίου, είναι χτισμένο σε ένα ιδανικό σημείο καθώς μπροστά του απλώνεται το Αιγαίο, με τις παραλίες Πλάκα και Παπά Νερό, ενώ βρίσκεται μόλις 5 χλμ. από το Μούρεσι, πολύ κοντά στη Νταμούχαρη και στο ορεινό χωριό Κισσός.
Χαρακτηριστικό σημείο του χωριού, η κατασκήνωση της ΧΑΝ, που βρίσκεται εκεί από την ίδρυση της , το 1924, που πλησιάζοντας τα 100 χρόνια λειτουργίας της, δίνει μια διαφορετική αξία στο χωριό.
Στον  Άη Γιάννη, μπορεί να βρεί κανείς ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια που καλύπτουν τις ανάγκες των επισκεπτών. Ωστόσο το ξενοδοχείο σήμα κατατεθέν του χωριού είναι το ΜΑΡΙΝΑ και το αδελφάκι του το ΕΛΕΑΝΑ.
Από το 1973 που χτίστηκε από τον Γιάννη και την Μαρίνα αλλά και στη συνέχεια όταν ανέλαβαν τη διαχείριση η Ελένη και η Άννα, προσφέρουν στους επισκέπτες πραγματική φιλοξενία. Μια οικογενειακή επιχείρηση, που είναι πάντα εκεί για να εξυπηρετήσουν τον επισκέπτη και να του προσφέρουν μια δροσερή λεμονάδα.
Μια λεμονάδα που φτιάχνουν από τα μυρωδάτα λεμόνια του κήπου τους. Σας δίνω, λοιπόν, τη συνταγή, όπως μας την έδωσε η Ελένη, αλλά άν τα καταφέρετε και επισκεφθείτε τον Άη Γιάννη, φροντίστε να μείνετε στο ξενοδοχείο ΕΛΕΑΝΑ, και όταν τρώτε το πρωινό σας, ζητήστε να σας φέρουν και μια λεμονάδα. Άλλη γεύση !!!!
foomood.gr