Στην έντονη κριτική την οποία δέχεται ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και τα μέλη της κυβέρνησής του, αναφέρεται σε άρθρο του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters με τίτλο «Τα λόγια του πρωθυπουργού έχουν ελάχιστη σημασία για τους πυρόπληκτους Έλληνες».


Το Reuters σημειώνει ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός κατηγορούνται από τα αντίπαλα πολιτικά κόμματα γιατί δεν ζήτησαν συγγνώμη για τη φονικότερη πυρκαγιά στη χώρα και γιατί απέτυχαν να αποτρέψουν την τραγωδία.

Κάνοντας αναφορά στην ανάληψη πολιτικής ευθύνης από τον Αλέξη Τσίπρα, το δημοσίευμα σχολιάζει ότι για εκείνους που επέζησαν από την κόλαση της φωτιάς, αυτές οι λέξεις είχαν ελάχιστη σημασία.

Το Reuters αναφέρεται και στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής την Δευτέρα, σημειώνοντας ότι ο κ. Τσίπρας δεν αναφέρθηκε σε απώλειες, ούτε έκανε σχετική ερώτηση – τουλάχιστον όχι μπροστά στις κάμερες.

Το δημοσίευμα σχολιάζει και το γεγονός ότι δεν έχει γίνει γνωστό αν ο πρωθυπουργός έχει επισκεφθεί επιζώντες στο νοσοκομείο.

Αναφορικά γίνεται και στην επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου στο Μάτι, όπου βρέθηκε αντιμέτωπος με την οργή των κατοίκων.



από το in.gr