Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην Ελβετία , όπου το βράδυ της Τετάρτης στις 21.00 θα αντιμετωπίσει την Βασιλεία στον δεύτερο αγώνα της σειράς, στον δρόμο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ.

Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννιδης


Η ομάδα του Λουτεσκου, έδειξε και στην κατάμεστη Τούμπα, ότι είναι σε καλύτερη κατάσταση την δεδομένη χρονική στιγμή από την Βασιλεία, η οποία δεν κερδίζει ούτε και στο πρωτάθλημα, έχοντας προχωρήσει και σε αλλαγή προπονητή.

Το τελικό 2-1 του πρώτου ματς αδίκησε κατάφωρα τον ΠΑΟΚ, ο οποίος μπορούσε να είχε μεγαλύτερο σκορ, καθώς είχε ευκαιρίες, ενώ και το τέρμα που δέχθηκε ήταν αποτέλεσμα μιας αμυντικής αδράνειας. O ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Βασιλεία με μοναδικό στόχο την πρόκριση. Πίεση δεν υπάρχει, ούτε και εφησυχασμός από το σκορ του πρώτου ματς, παρά μόνο πίστη, για την υλοποίηση του στόχου που είναι η πρόκριση.

Ο Λουτσέσκου γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα για την αξία των παικτών του, άρα και το πως θα παρατάξει την ομάδα, κόντρα σε μια ομάδα που ως γηπεδούχος θα κυνηγήσει ένα γρήγορο γκολ για να αγχώσει τον ΠΑΟΚ. Ως μια μια μεγάλη ομάδα όμως και όπως όλοι οι μεγάλοι σύλλογοι, ο "Δικέφαλος" γνωρίζει τις δυσκολίες του ματς και είναι έτοιμος να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του αγώνα. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ από την πλευρά τους, είναι συνηθισμένοι σε τέτοια ματς, και παρουσιάζονται αποφασισμένοι, όχι μόνο να προκριθούν αλλά να παίξουν και ωραίο ποδόσφαιρο.

Είναι βέβαιο πώς θα κάνουν τα πάντα για να πετύχουν τους στόχους, όχι μόνο σε αυτό το ματς αλλά σε όλη την διάρκεια της σεζόν. Τονίζω και πάλι πώς οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ με την εμπειρία τους είναι μαθημένοι στο να το διαχειρίζονται τέτοια ματς, που παίζεται πρόκριση.

Ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ καλή ομάδα αλλά θα πρέπει να το δείξει, από το ξεκίνημα των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Δεχόμαστε τον ρόλο του φαβορί, αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να φανεί στον αγωνιστικό χώρο» απάντησε.
Οι ασπρόμαυροι κρατούν την τύχη στα χέρια τους και θα πετύχουν τον στόχο τους εάν τα παθήματα του πρώτου αγώνα γίνουν μαθήματα για αυτό που θα ακολουθήσει το βράδυ της Τετάρτης. Και όταν λέμε παθήματα ενοούμε το φτηνό γκολ που δέχθηκε στην Τούμπα. Και την δεδομένη στιγμή αυτό που πρέπει να απασχολεί τον ΠΑΟΚ είναι η πρόκριση και τίποτε άλλο. Ούτε μεταγραφές, ούτε διαρκείας. Μόνο η πρόκριση.