Για «πλαστογραφία από την οικογενειακή κατασκευαστική εταιρεία Τσίπρα», προκειμένου να της ανατεθεί δημόσιο έργο, αλλά και «ατιμωρησία που της εξασφάλισε η κυβέρνηση», κάνει λόγο ο Γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, σε
συνέντευξη που παραχώρησε στη Βραδυνή της Κυριακής


Ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε πως «το Κράτος και η Δικαιοσύνη είναι στην υπηρεσία της οικογένειας Τσίπρα, αφού κατάφεραν να εξασφαλίσουν την ατιμωρησία με μια ρύθμιση, προκειμένου να πέσει στα μαλακά η πλαστογραφία της ασφαλιστικής ενημερότητας, με την οποία η οικογενειακή κατασκευαστική εταιρεία Τσίπρα πήρε δημόσιο έργο».

Κληθείς να σχολιάσει τις εκδηλώσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση στην Πνύκα, για την έξοδο από τα Μνημόνια, ο κ. Αυγενάκης σημείωσε: «Όσες αντιαισθητικές φιέστες απίθανης αφέλειας και αν διοργανώσει ο κ. Τσίπρας, η πραγματικότητα είναι σκληρή και αδυσώπητη. Η συμφωνία του κ. Τσίπρα απέχει πολύ, όχι μόνο από τις προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει, αλλά και από τις δεσμεύσεις που είχε εξασφαλίσει η Ελλάδα από τους εταίρους της από το 2012».

Για το ζήτημα της απέλασης των Ρώσων διπλωματών, άσκησε έντονη κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης, δηλώνοντας ότι: «Είναι απαράδεκτο για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, η κυβέρνηση να αρκείται σε διαρροές, όπως επίσης είναι ανήθικο να συσχετίζει την παράνομη δράση των Ρώσων διπλωματών με την καθολική αποδοκιμασία της συμφωνίας που υπέγραψαν οι κύριοι Τσίπρας και Ζάεφ», ενώ χαρακτήρισε ως «φαιδρό», τον ισχυρισμό της κυβέρνησης πως: «οι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που μετείχαν και μετέχουν στα συλλαλητήρια κατά της συμφωνίας των Πρεσπών έχουν τάχα υποκινηθεί ή και... πληρωθεί από σκοτεινά ρωσικά συμφέροντα».