Ηλικιωμένη αρκούδα πέθανε από γηρατειά κοντά στην Πολυκάρπη Καστοριάς, δίπλα στη λίμνη Πολυφύτου.
Η αστυνομία ειδοποίησε, το βράδυ της Πέμπτης 12 Ιουλίου την Ομάδας Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ) του Αρκτούρου κι όταν μέλη της βρέθηκαν εκεί διαπίστωσαν πως το ζώο αργοπέθαινε από γηρατειά... Καθώς, ήδη, είχε πέσει το σκοτάδι, αποφάσισαν να μείνουν κοντά του και να το μεταφέρουν την επομένη στο Κτηνιατρείο του Αρκτούρου για περίθαλψη.
Την αρκούδα περιφρουρούσαν στη διάρκεια της νύχτας η ΟΑΕ του Αρκτούρου και εκπρόσωποι της Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς και της Διεύθυνσης Δασών με στόχο να μην επιτρέψουν να την πλησιάσει κόσμος. Το πρωί, ωστόσο, πριν ξεκινήσει η επιχείρηση η αρκούδα εξέπνευσε.
Από τη νεκροψία που έγινε δεν διαπιστώθηκαν σημάδια από τραυματισμό ή δηλητηρίαση κι έτσι θεωρείται ότι το ζώο κατέληξε από φυσικά αίτια.
Σχόλια
Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.