Το ΄δαμε κι αυτό: Ακινητοποιημένα στην Καστανιά Βερμίου, στο παλιό εθνικό δίκτυο Βέροιας-Κοζάνης, είναι τα δύο ειδικά οχήματα της ΔΕΗ που μεταφέρουν γεννήτρια και  μετασχηματιστή συνολικού βάρους 800 τόνων! 


Τα ανταλλακτικά προορίζονται για το εργοτάξιο της υπό κατασκευής 5ης λιγνιτικής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, αλλά είναι πολύ βαριά για τον παλιό (κατασκευασμένο το 1912) δρόμο!

Η διεύθυνση Τεχνικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης απαγόρευσε τη διέλευση, καθώς υποστηρίζει ότι το υπερφορτίο μπορεί να προκαλέσει ζημιές στο οδόστρωμα. Ζητά να βεβαιώσει η εταιρία πως δε θα συμβεί κάτι τέτοιο...

Τα μηχανήματα προορίζονται για το μεγαλύτερο κατασκευαστικό έργο 1,4 δισ. ευρώ που γίνεται στη χώρα! Η εταιρία Terna που έχει αναλάβει το έργο διαβεβαιώνει ότι έχει δώσει όλες τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις και πληροφορίες και προβαίνει σε υποστυλώσεις του δρόμου όπου χρειάζεται.

Τα μηχανήματα ήρθαν στη Θεσσαλονίκη με πλοίο κι από εκεί έφθασαν στη Βέροια με τρένο. Από τη Βέροια το ταξίδι συνεχίστηκε με βαρέα οχήματα.

Η μεταφορά γίνεται από ιταλική εταιρία.


Με πληροφορίες από το ΑΠΕ