Την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η παραδοχή του υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ότι ενημερώθηκε για τον πρώτο νεκρό της φωτιάς στο Μάτι το απόγευμα της Δευτέρας, αλλά δεν αξιολόγησε την πληροφορία ως «ασφαλή».


Η Αξιωματική Αντιπολίτευση σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Κουρουμπλή αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή της:

«Η κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί για το γεγονός ότι την ώρα που αποδεδειγμένα πια γνώριζε για την ύπαρξη νεκρών, το απέκρυψε σε ένα θλιβερό τηλεοπτικό σόου με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον πρωθυπουργό, επιδιώκοντας να εξαπατήσει τους πολίτες.

Κυρίως όμως οφείλει να ενημερώσει επιτέλους τους πολίτες για τον ακριβή αριθμό των αγνοουμένων.

Ο πόνος της ελληνικής κοινωνίας είναι μεγάλος. Δεν χρειάζεται επιπλέον σύγχυση και επιπλέον ψέματα».

Κάποιες ώρες αργότερα, υπήρξε αντίδραση από το Μαξίμου.

«Την ώρα που ακόμη ψάχνουμε τους νεκρούς μας, η ΝΔ με τα ΜΜΕ που την στηρίζουν έχουν επιδοθεί σε απίστευτη τυμβωρυχία με μόνο στόχο το πολιτικό όφελος» αναφέρει ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου.

«Δεν υπάρχει προηγούμενο κρίσης όπου η ενημέρωση για όλα τα δεδομένα της τραγωδίας να ήταν τόσο άμεση και μάλιστα από τον ίδιο τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, οποίος έκανε έκτακτη ενημέρωση στις δυο και μισή, αμέσως μόλις έφτασαν στο κέντρο επιχειρήσεων οι πρώτες πληροφορίες για το μέγεθος της καταστροφής» συνεχίζει.

«Η προσπάθεια της ΝΔ να παίξει πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας αποτελεί ντροπή που ανήκει αποκλειστικά στον αρχηγό της, ο οποίος και την καθοδηγεί από το παρασκήνιο» καταλήγει η απάντηση.