"Σταθεροποιείται η καλοκαιρινή διάταξη των βαρομετρικών στη χώρα μας" επισημαίνει στο salonicanwes.com o δρ Μετεωρολογίας Μιχάλης Σιούτας.

Όπως επισημαίνει "θα επικρατήσει καλοκαιρινός ευχάριστος καιρός τις επόμενες ημέρες, με λίγη ζέστη την ημέρα, στους 34-36 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, στους 35-37 στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, αλλά και με σχετική δροσιά τη νύχτα στους 19-22 βαθμούς.
Ακόμα πιο ευχάριστος καιρός στις νησιωτικές, τις παραθαλάσσιες και τις εκτός αστικών κέντρων περιοχές, με θερμοκρασίες και ειδικά ελάχιστες, κατά 3-5 βαθμούς χαμηλότερες. Τα δροσερά μελτέμια στο Αιγαίο, θα πνέουν τοπικά μόνο ενισχυμένα, με ένταση 5-7 Μποφόρ".
Αναφερόμενος στις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν την ερχόμενη εβδομάδα τονίζει "πολύ καλός καιρός θα επικρατήσει και την επόμενη εβδομάδα, με τη θερμοκρασία σε μικρή πτώση, να διατηρείται σε ευχάριστα επίπεδα. Εξαίρεση ίσως κάποιες τοπικές μπόρες, που θα σημειωθούν κυρίως στα ορεινά της Πίνδου, της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ ο πιο άστατος καιρός περιορίζεται στην κεντρική Ευρώπη και μέχρι τα Βόρεια Βαλκάνια", καταλήγει ο κ. Σιούτας.
Μ.Π.