Σήμερα, Σάββατο, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, στα βόρεια προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.


Τα φαινόμενα κατά διαστήματα στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τις απογευματινές ώρες πιθανώς στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία και από το απόγευμα στη Θράκη, τη Θεσσαλία και πιθανώς στις Σποράδες, θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα πελάγη τοπικά 6 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Αναλυτική πρόγνωση:

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που κατά διαστήματα πιθανώς θα είναι ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και τις απογευματινές ώρες πιθανώς στη Δυτική Μακεδονία, θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που από τις απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Στην Ήπειρο λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που τις απογευματινές ώρες θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που από το απόγευμα στη Θεσσαλία και πιθανώς στις Σποράδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Στα νότια γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 και στην Κρήτη τοπικά έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις στα βόρεια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πιθανώς τοπικά 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 08-07-2018

Καιρός: Στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά και πιθανώς στις Σποράδες και την Εύβοια νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές.
Άνεμοι: Στα δυτικά και νότια βορειοδυτικά 4 με 6 Μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί 4 και στο Αιγαίο βόρειοι τοπικά 5 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε πτώση.