Με τον δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη να έχει βρεθεί στο στόχαστρο σκληρής κριτικής για τους χειρισμούς του στην τραγωδία, ακόμη και από στελέχη της δικής του παράταξης, πάνω από 20 δημοτικοί σύμβουλοι
(από τους 33 συνολικά συμβούλους) τού δείχνουν την πόρτα εξόδου, ζητώντας του να παραιτηθεί.


Εντωμεταξύ ο Ηλίας Ψινάκης έχει κληθεί να καταθέσει αύριο, Τρίτη, στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη, στην οποία έχει ανατεθεί, με παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίου, η προκαταρκτική εξέταση για τα αίτια των πυρκαγιών στην ανατολική Αττική.
Χρησιμοποιώντας βαρείς χαρακτηρισμούς οι δημοτικοί σύμβουλοί επισημαίνουν πως ο Δήμος έμεινε «ανοχύρωτος και έρμαιο στα χέρια ενός δημάρχου που πλέον, δεν αποδεικνύεται μόνο εξαιρετικά ανίκανος και επικίνδυνος για την πόλη μας, αλλά προσβάλλει με τη συμπεριφορά του και τις δημόσιες εμφανίσεις του την ηθική και την αξιοπρέπεια κάθε κατοίκου του Βαρνάβα, του Γραμματικού, του Μαραθώνα και της Νέας Μάκρης».
«Με το συγκεκριμένο ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα καθιστά τον Ηλία Ψηνάκη ανεπιθύμητο και άκρως επικίνδυνος ακόμη και για τη σωματική υγεία των πολιτών του Δήμου μας και τον καλεί να παραιτηθεί» προστίθεται.
Αναγνωρίζοντας δε οι δημοτικοί Σύμβουλοι ότι «ο νόμος, καλώς ή κακώς, δεν μας παρέχει τη δυνατότητα οιασδήποτε μορφής καθαίρεσης ενός δημάρχου από τα καθήκοντά του» τονίζουν ότι «βασιζόμαστε στην ευθιξία του, αν μπορεί να τη βρει έστω και την ύσταστη στιγμή».
Το ψήφισμα των δημοτικών συμβούλων θα συζητηθεί την Παρασκευή 3 Αυγούστου το απόγευμα, σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Η εξέλιξη δε αυτή αποτελεί συνέχεια των παραιτήσεων της αντιδημάρχου, Δήμητρας Λαμπαρού, του αντιδημάρχου Ανάπτυξης και Έργων, Βασίλη Τσουπρά, και της ανεξαρτητοποίησης της συμβούλου της παράταξης Ψινάκη, Αναστασίας Παππά.