Συνθήματα και άσχημους χαρακτηρισμούς εις βάρος του συνάντησε  το πρωί στις Σέρρες ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής.


Ο κ.  Κουρουμπλής εκπροσωπεί την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση των Σερρών. Όταν προσπάθησε να μπει στην Ιερά Μητρόπολη για την δοξολογία πολίτες άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα εναντίον του μία γυναίκα τον απεκάλεσε "προδότη" και οι υπόλοιποι φώναζαν "παραιτηθείτε".

Ο υπουργός προσπάθησε να πει στο πλήθος ότι η οικογένειά του έχει προσφέρει στη Μακεδονία όμως ο κόσμος ήταν ανένδοτος Συνέχισε τα συνθήματα εναντίον του και εναντίον της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, έως ότου αυτός μπήκε στον Ιερό Ναό.

Έντονες ήταν οι αποδοκιμασίες που δέχθηκαν ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Π. Κουρουμπλής και η βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αφροδίτη Σταμπουλή κατά τη στιγμή που κατέθεταν στεφάνι στον ανδριάντα του Εμ. Παπά.

Στον αντίποδα χειροκροτήθηκε θερμά ο εκπρόσωπος του συλλόγου Μακεδονομάχων αλλά και οι εκπρόσωποι του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας.

Στη συνέχεια, ο κ Κουρουμπλής παρακολούθησε την παρέλαση για την απελευθέρωση της πόλης. Το ίδιο σκηνικό επικράτησε και κατά τη διάρκεια  της παρέλασης. Κατά τη διαστήματα μεγάλα τμήματα του πλήθους καταφέρονταν με συνθήματα κατά της κυβέρνησης για το «ξεπούλημα» της Μακεδονίας, ενώ  πολλές φορές επαναλήφθηκε το σύνθημα «προδότες».

Τα μέτρα της αστυνομίας ήταν δρακόντεια. Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η τοπική ιστοσελίδα www.eproodos.grδίπλα από την εξέδρα της παρέλασης βρισκόταν σε ετοιμότητα το υπουργικό αυτοκίνητο σε περίπτωση που απαιτούνταν να φυγαδευθεί ο κ. Κουρουμπλής.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Λ. Αυγενάκης, ο περιφερειάρχης Κεν. Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστας, οι βουλευτές  Κώστας Καραμανλής, Φ. Αραμπατζή, Μιχ. Τζελέπης, Αν. Μεγαλομύστακας και Αφροδίτη Σταμπουλή, ο δήμαρχος Σερραίων κ. Π. Αγγελίδης κ.α.