«Όπως είναι, έτσι, προφανώς δεν την ψηφίζουμε» δήλωσε ο βουλευτής Α' Αθηνών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Κώστας Σκανδαλίδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», για τη συμφωνία με την πΓΔΜ.



«Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα δεν πρόκειται να έλθει τώρα στη Βουλή» προέβλεψε ο βουλευτής και διευκρίνισε: «Προσδιορίζεται σε αόριστο χρόνο το να εισαχθεί στη Βουλή, δηλαδή πρώτα μπορεί να δημιουργηθούν τετελεσμένα στο μεταξύ. Δεν μπορείς -σε αυτό έχει δίκαιο ο κ. Βενιζέλος που το έχει θέσει δύο φορές- να έλθεις μετά με ένα "ναι" ή με ένα "όχι", που δεν μπορείς να αλλάξεις τη συμφωνία, να επικυρώσεις μία ολόκληρη διαδικασία, που θα έχει δημιουργήσει τετελεσμένα. Αυτό, προφανώς, είναι ευθύνη του κ. Τσίπρα, ο οποίος δεν έκανε από την αρχή μία πολιτική να διαμορφωθεί μία εθνική γραμμή και βήμα-βήμα να πηγαίνουμε με πλήρη συμφωνία στο να φτάσουμε στην οριστική λύση, όπου θα προφυλασσόταν και ο ίδιος. Θεώρησε καλό να διαπραγματευτεί μόνος του και έφερε αυτό που έφερε».

Σε ό,τι αφορά τις διαφοροποιήσεις εντός του Κινήματος Αλλαγής για τη στάση έναντι της συμφωνίας, που εκφράστηκαν και στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του νέου φορέα, ο κ. Σκανδαλίδης παρατήρησε: «Έχω ζήσει καταστάσεις και πολύ χειρότερες από αυτήν στο εσωτερικό τής παράταξης. Η βάση του Κινήματος είναι ενωμένη, έχει πολύ συγκεκριμένη άποψη και μπορεί να αντέξει τέτοιους τριγμούς. Εδώ τα πράγματα είναι πολύ απλά και έχουν σχέση με τη συνείδηση και τη στάση του καθένα απέναντι στη βάση της παράταξης. Η βάση της παράταξης είναι ενωμένη, δεν φοβάμαι καθόλου ούτε διασπάσεις, ούτε τίποτα».