Ευκαιρία για... τρολάρισμα στα σόσιαλ μίντια έδωσε, σήμερα, ο ΟΑΣΘ στους Θεσσαλονικείς. Ανακοίνωσε βλάβη στο σύστημα τηλεματικής (που αντιμετωπίζει τα... χίλια μύρια προβλήματα εδώ και καιρό), με αποκλειστική ευθύνη το δίκτυο της παρόχου εταιρείας κινητής τηλεφωνίας που υποστηρίζει το σύστημα!


Η ανακοίνωση του ΟΑΣΘ έχει ως εξής:

«Παρουσιάστηκε πρόβλημα λόγω τεχνικής βλάβης, η οποία οφείλεται αποκλειστικά στο δίκτυο της παρόχου εταιρείας κινητής τηλεφωνίας που υποστηρίζει το σύστημα Τηλεματικής», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΘ. Τονίζεται δε, ότι η διοίκηση του οργανισμού ενημερώθηκε από το προσωπικό της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, ότι στελέχη της εργάζονται για την αποκατάσταση της βλάβης».

Μάλιστα, πριν λίγο βγήκε νέα ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η βλάβη αποκαταστάθηκε.

Οι Θεσσαλονικείς, πάντως, γνωρίζουν καλά (και το βιώνουν καθημερινά) πως το σύστημα τηλεματικής παρουσιάζει πολλά προβλήματα, ενώ υπάρχουν στάσεις στις οποίες οι φωτεινές επιγραφές παραμένουν... σκοτεινές. Ιδιαίτερα στις γραμμές εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος, όπου δεν υπάρχουν φωτεινές πινακίδες αλλά οι επιβάτες πληροφορούνται τα δρομολόγια και τις ώρες άφιξης από τα κινητά τους τηλέφωνα και τη σχετική εφαρμογή γίνεται... της τρελής το μαλλί, με το σύστημα να εμφανίζει... ανύπαρκτα λεωφορεία, ή να εξαφανίζει υπαρκτά πολλές φορές μέσα στην ημέρα.