Συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης δίνει η Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης Con Fuoco, την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018, στις 20.30 με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.



Θέμα της συναυλίας: "Ήχος και Εικόνα". Θα παρουσιαστούν κομμάτια που είτε γράφτηκαν ως πρωτότυπες μουσικές για το θέατρο και τον κινηματογράφο, είτε χρησιμοποιήθηκαν εκ των υστέρων για να λειτουργήσουν ως μουσική επένδυση σε εικόνα, ενώ την ίδια στιγμή έχουν και μια τελείως ανεξάρτητη πορεία ως αυτόνομες μουσικές δημιουργίες.


Κάποια άλλα μουσικά κομμάτια επίσης, "έντυσαν" εικόνες, όταν οι παραγωγοί τους θέλησαν να τα προωθήσουν, δημιουργώντας για αυτά, ενδιαφέροντα video clips.

Άλλοτε ο ήχος μας καθοδηγεί να ερμηνεύσουμε την εικόνα, άλλοτε το αντίθετο και άλλοτε πάλι, απλά να βιώσουμε πιο έντονα μια καλλιτεχνική εμπειρία. Αυτή η δυναμική αλληλεπίδραση του ήχου και της εικόνας, είναι το θέμα της συναυλίας.


Δεν πρόκειται βεβαίως για κάποια διάλεξη, αλλά για μια καλοκαιρινή συναυλία που χρησιμοποιεί όμορφες και δροσερές μελωδίες οι οποίες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο "ενεπλάκησαν" σε περιπέτειες συνεργασίας με την εικόνα ή και απλά στάθηκαν αφορμή για να δημιουργήσουμε με τη φαντασία μας δικές μας εικόνες.


Ενορχήστρωση – Διεύθυνση Ορχήστρας: Γιάννης Πολυμενέρης.


Στη συναυλία συμμετέχουν οι σπουδάστριες φωνητικής του Δημοτικού Ωδείου: Όλγα Δριβάκου και Κική Τσαλίκη.