Σε εκδήλωση - παρωδία, με ελάχιστους συμμετέχοντες, πολλούς διαμαρτυρόμενους και επεισόδια με τα ΜΑΤ, εξελίχθηκε η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα οφέλη της συμφωνίας με τα Σκόπια.


Η εκδήλωση ήταν να φιλοξενηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τούμπας. Επειδή , όμως, ο Σύνδεσμος Φίλων ΠΑΟΚ Τούμπας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία έλεγε ότι "θα υποδεχτεί τους ομιλητές όπως τους αρμόζει", αποφασίστηκε η εκδήλωση να μεταφερθεί στην ΔΕΘ και στο περίπτερο 13.

Στην εκδήλωση, τελικά, παρέστησαν μόλις 32 άτομα (έμπαινες μόνον με προσκλήσεις) μαζί με τους δημοσιογράφους και τους ομλητές, καθώς και τους τεχνικούς της άιθουσας όπου έγινε η εκδήλωση, αλλά και οι αστυνομικοί - φρουροί των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα κάποιοι έκαναν λόγο για εκδηλώσεις που παρέπεμπαν στο παρελθόν του Συνασπισμού, όταν τα εκλογικά του ποσοστά ήταν στο 4%.

Ομάδες διαδηλωτών, που κρατούσαν ελληνικές σημαίες και είχαν συγκεντρωθεί στη βόρεια πύλη της ΔΕΘ, από την πλευρά της οδού Εγνατία αποδοκίμασαν αρχικά τους ομιλητές την ώρα που κατευθύνονταν στο χώρο της εκδήλωσης. 

Στη συνέχεια ο κύριος όγκος των διαδηλωτών συγκεντρώθηκαν στο ύψος της πλατείας ΧΑΝΘ, όπου άρχισαν να εκτοξεύουν εναντίον των αστυνομικών, που βρισκόταν στο χώρος της έκθεσης, πέτρες, μπουκάλια, ξύλα, κ.ά. αντικείμενα

Έξω από τη ΔΕΘ, πάντως, έπεφτε άγριο ξύλο: Μερίδα διαδηλωτών, φορώντας κουκούλες έκαιγαν κάδους, με αποτέλεσμα να μη διεξάγεται η κυκλοφορία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. 

Μεταξύ των διαδηλωτών ήταν και άτομα που έφθασαν στη ΔΕΘ από την Τούμπα με 20 μηχανάκια. Έσπασαν τη νότια πύλη της ΔΕΘ και προσπάθησαν να κινηθούν στους χώρους του εκθεσιακού κέντρου. Ξήλωσαν μάρμαρα και κάγκελα και κάποιοι πέταξαν πέτρες κατά των αστυνομικών. Τα ΜΑΤ απάντησαν με δακρυγόνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν τρεις προσαγωγές.

Μηταφίδης κατά οπαδών


"Παρά τις αντιδράσεις των γνωστών και μη εξαιρετέων τους οποίους τους καθοδηγούν γνωστοί φασίστες της πόλης εμείς θα συζητήσουμε εδώ με τους πολίτες, όσους θέλουν να έρθουν μαζί μας εδώ και να καταθέσουν τις αντιρρήσεις, τις απορίες τους στο συνεδριακό κέντρο", δήλωσε ο εκ των ομιλητών, βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, προσερχόμενος στο χώρο της εκδήλωσης. 

"Οι χρυσαυγίτες εδώ και αποπειράθηκαν χθες να χτυπήσουν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, τα συνθήματά τους είναι πολύ χαρακτηριστικά. Αυτή είναι η γνωστή γλώσσα του φασισμού, εμείς τουλάχιστον την έχουμε ζήσει από τα παιδικά μας χρόνια", πρόσθεσε.

Ο κ. Μηταφίδης, σχολιάζοντας της αντιδράσεις μερίδας οπαδών του ΠΑΟΚ, που στράφηκε κατά της εκδήλωσης υπογράμμισε: "θέλω να πω ότι αυτή η παρέα από την Τούμπα η οποία στράφηκε εναντίον αυτής της εκδήλωσης προσβάλει όχι μόνο την ιστορία του ΠΑΟΚ, αλλά και της Τούμπας με τις πλούσιες αγωνιστικές παραδόσεις"