Τέσσερις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και δυο πορείες είναι προγραμματισμένες για σήμερα, Τετάρτη, στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα η μία πορεία είναι σε εξέλιξη αυτήν την ώρα (10.00).


Oι συμβασιούχοι της ΕΥΑΘ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους από τις 08:00 έως τις 14:00 έξω από τα γραφεία της Εταιρείας, στην οδό Εγνατία, όπως κάθε μέρα, διαμαρτυρόμενοι για τη λύση των συμβάσεών τους.

Στις 08:00, έξω από το Γενικό Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» συγκεντρώθηκαν μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για θέματα του κλάδου τους. Αυτήν την ώρα (10.00) πραγματοποιούν πορεία μέσω της Εθνικής Αμύνης και της Εγνατίας προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Στις 11:00, είναι προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), στο πλαίσιο της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας στην καθαριότητα των σχολείων στις 22 και 23 Μαΐου. Της συνέντευξης Τύπου θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης (ΥΜΑΘ), όπου θα επιδοθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας. Στην κινητοποιήσει συμμετέχουν ο Σύνδεσμος Προσωπικού Καθαριότητας Β. Ελλάδος & Θεσσαλίας και το Σωματείο Καθαριστριών «Ο Ευκλείδης».

Τέλος, στις 19:00, στο Λευκό Πύργο, πολίτες της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση, με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε το περασμένο Σάββατο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Το κάλεσμα έγινε μέσω Facebook.