iroini_methadoni_kalamaria_eykarpia_20180528_01


Τετραμελής σπείρα διακίνησης ηρωίνης εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη.



Αρχικά εντοπίστηκαν τα δύο μέλη της σπείρας, όταν παραλάμβαναν την ποσότητα των ναρκωτικών σε ερημική περιοχή της Νέας Ευκαρπίας. Στη συνέχεια, οι δυο έμποροι πήγαν τα ναρκωτικά σε δύο συνεργούς τους, στην Καλαμαριά κι άρχισαν να μοιράζουν τις ποσότητες.


Οι αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης που είχαν την πληροφορία από συναδέλφους τους της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, έκαναν έφοδο και συνέλαβαν τους τέσσερις δράστες: Πρόκειται για Έλληνες ηλικίας 59, 56, 44 και 55 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Συμμορίας» και παράβασης του Νόμου «Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων».


iroini_methadoni_kalamaria_eykarpia_20180528_02



Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους ενός κιλού και 162,5 γραμμαρίων, φιαλίδιο που περιείχε υγρή μεθαδόνη, βάρους 203 γραμμαρίων, έξι κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 35 νάιλον συσκευασίες για την τυποποίηση – συσκευασία ηρωίνης, τρεις κολλητικές ταινίες και 90 ευρώ, ενώ κατασχέθηκαν επιπλέον δύο Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα τα οποία η σπείρα χρησιμοποιούσε για τη μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.


Επιπλέον, προέκυψε ότι σε βάρος του 59χρονου εκκρεμούσαν πέντε αποφάσεις με τις οποίες καταδικάστηκε συνολικά σε ποινή φυλάκισης 24 ετών, έξι μηνών και 30 ημερών για άλλες περιπτώσεις ναρκωτικών.


Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.


Τις φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία.