Την πρώτη νίκη της καριέρας του σε Grand Slam πέτυχε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας τενίστας πήρε την πρόκριση στο 2ο γύρο του Roland Garros, επικρατώντας του Κάρλος Ταμπερνέρ με 3-1 σετ (7-5, 6-7, 6-4, 6-3).


Αντίπαλος του Τσιτσιπά στον 2ο γύρο θα είναι ο Αυστριακός Ντόμινικ Τιμ, Νο 8 στον κόσμο.

Ο Τσιτσιπάς βρίσκεται στην 40ή θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Πέρασε και η Σάκκαρη

Με το δεξί ξεκίνησε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο Ρολάν Γκαρός και η Μαρία Σάκκαρη -η οποία, πάντως, το ΄χει... ξανακάνει.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια (νο.39) αν και δυσκολεύτηκε κόντρα στην Μάντι Μινέλα από το Λουξεμβούργο (νο. 302), κατάφερε τελικά να επικρατήσει με 2-0 σετ (7-6, 6-2) και να περάσει στην επόμενη φάση.

Αν και στο πρώτο σετ η 22χρονη τενίστρια απέκτησε προβάδισμα 2-0, η Μινέλα προέβαλε γενναία αντίσταση και πήρε το προβάδισμα με 5-2. Τότε η Σάκκαρη αντέδρασε και έστειλε το σετ στο τάϊ μπρέικ όπου και επικράτησε με 7-5, κλειδώνοντας το πρώτο σετ με 7-6.

Στη συνέχεια η Ελληνίδα τενίστρια φάνηκε πιο αποφασισμένη και καθάρισε το επόμενο σετ με 6-2, περνώντας στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης.

Εκεί θα αντιμετωπίσει την Ισπανίδα Κάρλα Σουάρεζ Ναβάρο (νο. 29), η οποία είχε αποκλείσει τη Σάκκαρη στο περσινό Ρολάν Γκαρός.