Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας προσφύγων στα ΔιαβατάΣε εξέλιξη είναι από το πρωί σήμερα Πέμπτη διαμαρτυρία μπροστά στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στα Διαβατά Θεσσαλονίκης (πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου). 


Δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στη δομή ζητούν τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέχρι στιγμής η διαμαρτυρία εξελίσσεται ειρηνικά, ενώ ανάλογη διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε και χθες, Τετάρτη.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της, η «Αντιγόνη – Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για τον ρατσισμό, την οικολογία, την ειρήνη και τη μη βία» εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τις συνθήκες διαβίωσης στη συγκεκριμένη δομή, αλλά και τον προβληματισμό της «για την έλλειψη κεντρικού σχεδιασμού και συντονισμού μετά την αποχώρηση των οργανώσεων από τη Δομή» (σ.σ. η Αντιγόνη ολοκληρώνει το πρόγραμμά της στα Διαβατά τον φετινό Ιούλιο).

«Ο συνολικός αριθμός των προσφύγων στα Διαβατά υπερβαίνει σήμερα τα 1800 άτομα ενώ υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας μόνον 800 ατόμων. Η πλειοψηφία των προσφύγων διαμένει σε σκηνές ή σε ένα άδειο κτίριο, σε εντελώς ακατάλληλες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας» επισημαίνεται -μεταξύ άλλων- στη σχετική ανακοίνωση.

Σχόλια