tsipras_mpoutaris_pappas_20180328_01


Να χρυσώσει το χάπι, μετά τον στενό εναγκαλισμό από τον ΣΥΡΙΖΑ, προσπάθησε, σήμερα, στην συνεδρίαση της Πρωτοβουλίας, ο Γιάννης Μπουτάρης.



Είπε στα μέλη της Πρωτοβουλίας που έδωσαν το παρόν (δεν έλειψαν οι απουσίες, όπως των Παναγιώτη Αβραμόπουλου, Ανδρέα Κουράκη, Χρήστου Παπαστεργίου, Βασίλη Διαμαντάκη, Χασδάι Καπόν, Αναστάσιου Τελίδη, Στέλιου Κανάκη, Μαίρης Ακριτίδου κ.ά) ότι «οποιαδήποτε πολιτική στήριξη τέτοιου τύπου (σ.σ. όπως αυτή του πρωθυπουργού) είναι ευπρόσδεκτη». Στην τοποθέτησή του τόνισε ότι η «Πρωτοβουλία» είναι μία πολύχρωμη και ανοιχτή πολιτική ομάδα κινηματικού χαρακτήρα, η οποία υποστηρίχθηκε σε όλες τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις από ευρύ φάσμα δυνάμεων του προοδευτικού χώρου και στην ίδια κατεύθυνση θα συνεχίσει.


Μάλιστα, μίλησε για… άνοιγμα στα Δεξιά!  Υποστήριξε ότι  η «Πρωτοβουλία» θα πρέπει να επιτύχει τη μέγιστη δυνατή συσπείρωσή της από τον Σεπτέμβριο ώστε να πάει με τις καλύτερες προϋποθέσεις στις εκλογές. Τόνισε παράλληλα πως θα πρέπει να γίνουν ανοίγματα και προς τη δεξιά, ώστε να υπάρξει πολιτική ισορροπία, όπως είχε γίνει και στο παρελθόν. Μάλιστα, έγινε κουβέντα για το αν ο κ. Μπουτάρης πρέπει να δώσει το παρόν στην εκδήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Θεσσαλονίκη, χωρίς να υπάρξει σαφής απόφαση.


Νωρίτερα πάντως τα μέλη της Πρωτοβουλίας είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους

«για τον κίνδυνο μήπως συριζοποιηθούμε». Αρκετοί δε, δήλωσαν πως «η κίνηση αυτή περισσότερο ωφέλησε τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά την Πρωτοβουλία, αλλά και την πόλη». Πιο χαρακτηριστική από όλους η  Ελένη Χοντολίδου που είπε πως «υπάρχει κίνδυνος να συμβεί ό,τι συνέβη και το 2014 όταν γεμίσαμε με ΠΑΣΟΚους».


Υπήρξαν, πάντως και οι πιο ψύχραιμοι, όπως ο Αθ. Παππάς που προέτρεψε τη διοίκηση να παράγει έργο (“να ανασκουμπωθούμε”, είπε χαρακτηριστικά) ή ο Λ. Κιοσέογλου που είδε “επανασυσπείρωση”.