Σε ποιες πόλεις της Μακεδονίας θα γίνουν συλλαλητήρια για την ονομασία των Σκοπίων


Την ώρα που χθες τα Σκοπιανά ΜΜΕ ανακοίνωναν πως βρέθηκε λύση στο ονοματολογικό της γειτονικής χώρας, οι διοργανωτές των συλλαλητηρίων κατά της χρήσης του όρου “Μακεδονία” στην ονομασία της ΠΓΔΜ ανακοίνωναν το πού και πότε θα γίνουν τα επόμενα συλλαλητήρια.Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους “το απόγευμα της 6ης Ιουνίου ο ελληνικός λαός θα επαναλάβει προς τους εντολοδόχους του την ξεκάθαρη βούλησή του για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Το ιερό όνομα της Μακεδονίας δεν πωλείται. Η τρισχιλιόχρονη ιστορία της δεν παραγράφεται”.


Υπογραμμίζουν, ακόμη, ότι “ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του αγνοούν παντελώς τη φωνή των δύο εκατομμυρίων Ελλήνων που διαδήλωσαν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Αγνοούν παντελώς τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού που διαφωνεί με την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στο γειτονικό κρατίδιο”.


Τα νέα συλλαλητήρια θα γίνουν σε Πέλλα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδά, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα και Κατερίνη. Σε όλες τις πόλεις οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 6 Ιουνίου, στις 19:30. Το σημείο της συγκέντρωσης σε κάθε πόλη θα ανακοινωθεί από την οικεία δημοτική αρχή εντός των επόμενων ημερών.


“Το απόγευμα της 6ης Ιουνίου οι εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων πολιτών που θα διαδηλώσουν στις κεντρικές πλατείες πόλεων της Μακεδονίας θα υπενθυμίσουν στον Αλέξη Τσίπρα και το πολιτικό προσωπικό της χώρας ότι οφείλουν να εφαρμόζουν τη βούληση των πολλών. Εάν ο πρωθυπουργός θέλει να λειτουργεί δημοκρατικά και αμφισβητεί ότι η πλειοψηφία των πολιτών είναι αποφασισμένη να προασπιστεί την ελληνικότητα της Μακεδονίας υποχρεούται να διεξαγάγει δημοψήφισμα. Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα”, προστίθεται στην ανακοίνωση των διοργανωτών, την οποία υπογράφει η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.


Στις συγκεντρώσεις της 6ης Ιουνίου οι πολίτες καλούνται να προσέλθουν κρατώντας την ελληνική σημαία. Μάλιστα, γίνεται ειδική μνεία στην ανακοίνωση ώστε να αποφευχθούν ακρότητες: “Ακραία πρόσωπα και συμπεριφορές δεν έχουν θέση στους αγώνες για τη Μακεδονία. Εγγυητές της ακεραιότητας των συγκεντρώσεων είναι οι ίδιοι οι πολίτες”, καταλήγει η ανακοίνωση της επιτροπής.

Σχόλια