Πέντε συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας.



Ειδικότερα, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Ε.Κ.Θ.) απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους της πόλης για συμμετοχή στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνες στις 11 π.μ., στο υφυπουργείο Μακεδονίας Θράκης


Στο ίδιο σημείο θα συγκεντρωθούν φορείς, σύλλογοι και τα σωματεία μέλη τους που συγκροτούν την «Κοινωνική Συμμαχία»


Συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Αγαλμα Βενιζέλου και πιθανότατα πορεία προγραμματίζει και το Π.Α.ΜΕ. στη Θεσσαλονίκη. Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, αυτοπασχολούμενους, ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, γυναίκες, νέους και νέες να πάρουν μαζικά μέρος στην 24ωρη απεργία και στις διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις στις 30 Μαΐου.


Την ίδια ώρα έχουν προγραμματιστεί οι συγκεντρώσεις της Ανταρσία και οργανώσεων της εξοικοινοβουλευτικής αριστερός στην Καμάρα, καθώς και της Κίνησης Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) στη συμβολή των οδών Φιλίππου και Αγνώστου Στρατιώτη.


Στις 10.30 θα πραγματοποιηθεί η κινητοποίηση της Οργάνωσης Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος (ΟΚΔΕ) στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Αγίας Σοφίας, Κινητοποίηση στις 10.30 το πρωί, στη συμβολή των οδών Αγ. Σοφίας και Εγνατία προγραμματίζουν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης


Η «Κοινωνική Συμμαχία»


Η «Κοινωνική Συμμαχία», την οποία συγκρότησαν δέκα φορείς της Θεσσαλονίκης βάζει τα θεμέλια της κοινής της δράσης «ενάντια στις πολιτικές λιτότητας, ανεργίας και υπερφορολόγησης», σήμερα, με την «Πανεθνική Ημέρα Δράσης», που αφορά σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης σπς 11 το πρωί.


Σήμερα η αγορά στη Θεσσαλονίκη θα λειτουργήσει κανονικά, καθώς, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, Παντελής, Φιλιππίδης «...δεν γίνεται να υποχρεώσουμε τον κόσμο να δράσει και για αυτό όσοι επιλέξουν να βρίσκονται στα καταστήματά τους δεν θα τους παρεξηγήσσυμε, αλλά θα στενοχωρηθούμε».


Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία, καθώς η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), αποφάσισε τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Η απεργία άρχισε στις 00.01 τα ξημερώματα σήμερα Τετάρτη και θα ολοκληρωθεί στις 24.00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.


Δόγω της στάσης εργασίας (10:0013:00 τοπική ώρα) των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας οι οποίοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχη κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, η AEGEAN ανακοίνωσε ακυρώσεις και τροποποιήσεις των πτήσεων της AEGEAN και της Olympic Air, την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018


Επίσης ακινητοποιημένα είναι και στη Θεσσαλονίκη τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδομικών συμμετέχει στην 24ωρη γενική απεργία.


Στάση εργασίας και όχι 24ωρη απεργία, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν σήμερα, 30 Μαΐου οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, λαμβάνοντας υπόψιν τη συμμετοχή των μαθητών σε προαγωγικές εξετάσεις. Η επόμενη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ αρχίζει στις 9 το βράδυ και θα διαρκέσει ως το τέλος της βάρδιας.


Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, με την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης 30 Μαΐου 2018 έως τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης 31 Μαΐου 2018 σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια των συνεργαζόμενων ενώσεων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ. Παρόλα αυτά, οι απεργοσπάστες είναι και πάλι πολλοί.


Το salonicanews παίρνει μέρος στην απεργία των Δημοσιογράφων και δε θα αναρτά ειδήσεις, εκτός από αυτές που έχουν σχέση με την απεργία.