Τα ξίφη τους διασταύρωσαν -με ιδιαίτερα σκληρές ανακοινώσεις- ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, με αφορμή το χρέος της χώρας. Το Μαξίμου επέλεξε να επιτεθεί προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και το Μοσχάτο απάντησε στο ίδιο στιλ.

«Ο κ. Μητσοτάκης, είτε είναι αδιόρθωτος ψεύτης, είτε πολύ απελπισμένος ή και τα δύο» αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού και προσθέτει πως «την ίδια ημέρα που ο πρόεδρος της Κομισιόν, επιβεβαίωνε πως η Ελλάδα τον Αύγουστο βγαίνει με την «πιο καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια, ο ίδιος σε ομιλία του το βράδυ ισχυρίζονταν πως “το τελευταίο μεγάλο ψέμα του πρωθυπουργού είναι η δήθεν καθαρή έξοδος”»

Επίσης στην ίδια ανακοίνωση το Μαξίμου υπογραμμίζει πως «σήμερα ισχυρίστηκε πως “χρειάζεται οριστική και αμετάκλητη ρύθμιση του χρέους”, ενώ όταν εδώ και τρία χρόνια η κυβέρνηση έδινε μάχη για το ελληνικό χρέος, ο ίδιος έλεγε ότι αυτό “δεν είναι το πιο θεμελιώδες πρόβλημα” και για να έρθει ανάπτυξη χρειάζονται μόνο “δραστικές μεταρρυθμίσεις” κυρίως στο Δημόσιο».

Το Μαξίμου συνεχίζει με ερώτηση: «Τελικά ποιος είναι ο ψεύτης; Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Κομισιόν ή ο κ. Μητσοτάκης;» και καταλήγει με προσωπικές αιχμές: «Καιρό είχε να ζητήσει εκλογές ο κ. Μητσοτάκης, αλλά θα αναγκαστεί να περιμένει ακόμη έναν χρόνο. Και μετά άλλα τέσσερα».

Άμεση και εξίσου αιχμηρή ήταν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας. Επιστρέφει το χαρακτηρισμό "ψεύτης" στον πρωθυπουργό, παραπέμπει στις δηλώσεις του επικεφαλής του Γιούρογκρουπ και καταλήγει με... Τσακαλώτο.

«Το ποιος πολιτικός αρχηγός, έχει ταυτιστεί με το ψέμα και την πολιτική εξαπάτηση το ξέρουν πια και τα μικρά παιδιά. Όσο για τη δήθεν καθαρή έξοδο, στην οποία επιμένει ο πρωθυπουργός, η Νέα Δημοκρατία τον παραπέμπει στις δηλώσεις που έγιναν σήμερα από τον επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο περί «ενισχυμένης εποπτείας» της Ελλάδας μετά τον Αύγουστο» τονίζει η ανακοίνωση της Πειραιώς.

Και καταλήγει: «Αν πάλι ο κ. Τσίπρας δεν αντιλαμβάνεται ότι όλοι έχουν καταλάβει το νέο παραμύθι του, ας ξαναδιαβάσει όσα δήλωσε χθες ο κ. Τσακαλώτος».