Άνω - κάτω η Ένωση Κεντρώων από την αποχώρηση Κατσιαντώνη


Κατσιαντώνης: «Ο αποστάτης ρίχνει την κυβέρνηση, εγώ απλά αποχωρώ»


«Προφανώς για να είσαι αποστάτης πρέπει να ρίξεις μια κυβέρνηση. Εγώ δεν ρίχνω καμιά κυβέρνηση. Απλά έχω αποχωρήσει από ένα κόμμα στο οποίο δεν υπήρχαν δομές και υπήρχε ο απόλυτος συγκεντρωτισμός».

Με αυτά τα λόγια αντέδρασε ο πρώην βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης στη δήλωση του προέδρου του κόμματος Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος χαρακτήρισε «αποστασία» την επιλογή του κ. Κατσιαντώνη να αποχωρήσει από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Πρόσθεσε, μάλιστα, για την Ένωση Κεντρώων ότι «ήταν ένα προσωποπαγές κόμμα. Έκανα ό,τι μπορούσα τα τελευταία σχεδόν τρία χρόνια για να αλλάξει αυτή η κατάσταση αλλά δυστυχώς στο τέλος μείναμε μόνο με τα «θα»». 


Σχετικά με τις υπόνοιες που άφησε ο κ. Λεβέντης για τον Αμερικανό πρέσβη και περί υποδείξεων ο κ. Κατσιαντώνης, σημείωσε πως πρόκειται για «προβοκάτσια» και υποστήριξε πως «δεν υφίσταται να κάνει παρέμβαση μια πρεσβεία στα ελληνικά δεδομένα».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης -κατά την διάρκεια της συμμετοχής του στην ετήσια συνέλευση του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ)- εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Γ. Κατσιαντώνη. Ο κ. Λεβέντης χαρακτήρισε την αποχώρηση του κ. Κατσιαντώνη «αποστασία», ενώ άφησε αιχμές για εμπλοκή του Αμερικάνου πρέσβη σχετικά με την θέση του κ. Κατσιαντώνη για το όνομα της ΠΓΔΜ.

Ο κ. Λεβέντης χρησιμοποίησε βαρείς και προσωπικούς χαρακτηρισμούς: «Τον άνθρωπο δεν τον ήξερε κανείς όταν τον έβαλα. Ούτε στο χωριό του στην Ελασσόνα δεν ήταν γνωστός σαν όνομα. Έπρεπε να παραδώσει την έδρα ηθικά (και) ωραία. Θα τιμωρηθεί από τη Λάρισα, από το χωριό του και από ολόκληρη τη Θεσσαλία. Γιατί είναι δημοκρατικοί άνθρωποι και την ατιμία δεν την ευλογούν». 

Μάλιστα έπλεξε και μια θεωρία συνωμοσίας! «Εγώ νομίζω ότι επειδή πλησιάζει η ψηφοφορία στη Βουλή για το Σκοπιανό και επειδή ο κύριος έχει εκδηλωθεί δημοσίως να δώσουμε την λέξη Μακεδονία, θα είναι η ψήφος 150-151 του Μητσοτάκη και του Τσίπρα. Με εκπλήσσει που πάει δεξιά, μας έκανε τον αριστερό. Επειδή ο άνθρωπος ήταν από την Αμερική και μου είχε ζητήσει πριν κάποιους μήνες στο ραντεβού μου με τον Αμερικανό πρέσβη να έρθει και εκείνος, αντάλλαξαν τις κάρτες και μετά κάποια υπόδειξη πήρε. Πως αλλιώς να το εξηγήσω ότι λίγες ημέρες μετά βγήκε στο Έθνος με ολοσέλιδη συνέντευξη και λέει ότι πρέπει να δώσουμε το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια γιατί είναι πολυετής η διαφορά και πρέπει να τελειώσει», υποστήριξε ο κ. Λεβέντης.

Σχόλια