Είναι τουλάχιστον αστείοι όλοι αυτοί που υποστηρίζουν πως ο Ιβαν Σαββιδης τα βρήκε με τους Τούρκους και ολες αυτές τις ανοησίες.

Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης

Ο Ιβαν Σαββίδης είχε επαφή με τον υπουργό εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για την λειτουργία του Ναού της Αγίας Σοφίας στην Τραπεζούντα, αλλά και για την επανέναρξη της Θείας Λειτουργίας στη Μονή της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα.
Η παράδοση της τέλεσης της ετήσιας Θείας Λειτουργίας στο ναό την Ημέρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που επαναφέρθηκε τον Αύγουστο του 2010, διεκόπη λόγω πραγματοποίησης αναστυλωτικών εργασιών. Το 2018, εκτός από τους συνηθισμένους προσκυνητές, σχεδιάζεται να επισκεφθεί τη Μονή και μία πολυάριθμη αντιπροσωπεία ελληνικής νεολαίας από διάφορες χώρες του κόσμου.
Θυμίζω επίσης στην κ. Ραχήλ πώς ο Ιβάν Σαββίδης, ειναι συντονιστής του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) της Περιφέρειας των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ. Επίσης στην συνάντηση Σαββίδ- Τσαβούσογλου συζητήθηκε και η πρωτοβουλία του Ιβάν Σαββίδη για τη διοργάνωση στην Τραπεζούντα διεθνούς πολιτιστικού φεστιβάλ νεολαίας, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει ως ένα από τα εργαλεία δημόσιας διπλωματίας για την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ του ελληνικού και του τουρκικού λαού. Θα έπρεπε να μοιράσουν συγχαρητήρια στον Ιβάν Σαββίδη για τα όσα είπε στον κ. Τσαβούσογλου, καθώς τα θέματα λειτουργίας των μοναστηριών και των εκκλησιών στον Πόντο ειναι ιδιαίτερα σημαντικά κυρίως για εμάς που ελκουμε την καταγωγή μας από τα Αγία χώματα της Μικράς Ασίας και ιδιαιτέρως του Πόντου.

ΣΣ1

Είναι κουραστικό να μπαίνεις στην διαδικασία να απαντήσεις στην κ. Ραχήλ. Κατεβάίνεις στο  επίπεδο της βρε άνθρωπε. Απλά την αγνοείς.

ΣΣ2

Επειδή διαβάζω πολλά στα sosial media για το τμήμα βόλει, με αφορισμούς, θα γράψουμε πολλά οταν ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις της ομάδας. Εως τότε  στηρίζουμε την ομάδα μέχρι τέλους.