Σε δυο δόσεις τελικά θα διεξαχθεί η 30η αγωνιστική της Super League Σουρωτή με τέσσερα ματς να διεξάγονται το Σάββατο και τέσσερα την Κυριακή. Αρχικά όλα τα ματς είχαν οριστεί την Κυριακή στις 19:00 αλλά η "NOVA" έστειλε σχετικό αίτημα προς τη διοργανώτρια αρχή ώστε να μη γίνουν όλα τα παιχνίδια την Κυριακή (6/5) λόγω της διοργάνωσης του Final-4 και δη του τελικού του Champions League στο μπάσκετ που θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ.

Μια διοργάνωση στην οποία μετέχει άλλωστε και η ΑΕΚ και για αυτό το λόγο ένα από τα τέσσερα ματς που άλλαξαν ημερομηνία ήταν αυτό της ΑΕΚ με τον Απόλλων Σμύρνης στη Ριζούπολη. Επίσης Σάββατο θα γίνει και το ματς του ΠΑΟΚ με τον Πλατανιά αλλά και αυτό του Ατρόμητου με την Κέρκυρα αλλά και το ΑΕΛ-Λαμία. Τα δυο τελευταία εξάλλου δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία στην βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Αντίθετα τη Κυριακή θα γίνουν τα ματς ανάμεσα σε Παναθηναϊκό-Ξάνθη και Παναιτωλικό-Αστέρα όπου θα κριθεί η πέμπτη θέση αλλά και οι αναμετρήσεις Πανιώνιος-Λεβαδειακός και ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός που δεν παρουσιάζουν βαθμολογικό ενδιαφέρον.