Φαίνεται πως η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, μέσω της αρμόδιας Επιτροπής που έχει ορίσει για να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένη με όλα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα και είναι έτοιμη να εισηγηθεί αύριο Grexit, με καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα μας.

Μετά την πολύωρη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ο κ.Χούμπελ ετοιμάζεται να υποβάλει την αναφορά του προς τη FIFA.

Το περιεχόμενο της αναφοράς του Αυστριακού παράγοντα μόνο θετικό δεν θα είναι, κάτι για το οποίο έχει γνώση η ελληνική κυβέρνηση και ειδικά το υφυπουργείο αθλητισμού με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ζητήθηκε από την ΕΠΟ μια ευκαιρία για να λάβει σκληρές και δραστικές αποφάσεις για την καταπολέμηση της βίας, όπως επίσης και για τις επανειλλημένες δηλωσεις παραγόντων (κυρίως απο πλευράς Ολυμπιακού το τελευταίο διάστημα) για τις οποίες ουδεμία επίπτωση υπάρχει, ενώ όσον αφορά το θέμα των διαιτητικών λαθών, αυτός ο τομέας είναι ήδη υπό την εποπτεία της FIFA.

Ουσιαστικά, βέβαια, πρόκειται για μια διοίκηση που βρίσκεται στο τιμόνι της ΕΠΟ τους τελευταίους μήνες και σίγουρα, παρά τα όποια λάθη έχει κάνει, βρήκε μια σαθρή κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με προβλήματα σοβαρά τα οποία είναι αδύνατον να επιλυθούν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Ειδικότερα, όπως είχε διαμορφωθεί η κατάσταση ουδείς θα μπορούσε όχι σε επτά, αλλά ούτε και σε 27 μήνες να έχει ξεριζώσει το πιο διαπλεκόμενο σύστημα που εμφανίστηκε ποτέ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο κίνδυνος του Grexit δεν είναι ένα σενάριο, είναι πραγματικότητα και βρίσκεται μπροστά μας. Αυτή θα είναι η εισήγηση του Χέρμπερτ Χούμπελ, φυσικά δεν πρόκειται για απόφαση της FIFA, που δεν αποκλείεται, στο καλό σενάριο, να δείξει μια τελευταία κίτρινη κάρτα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το Grexit είναι μπροστά μας και αν ληφθεί σχετική απόφαση θα είναι καταστρεπτικές οι συνέπειες για τους ελληνικούς συλλόγους, αλλά φυσικά και για την εθνική ομάδα, που θα... κατρακυλήσει στο ranking, καθώς δεν θα συμμετέχει στις διεθνείς διοργανώσεις.

http://www.sdna.gr/