Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν προσκάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στην Ρωσία σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου για τη συνομιλία που είχαν το πρωί της Πέμπτης οι δύο ηγέτες.
Το Κρεμλίνο σημειώνει στην ανακοίνωσή του, ότι ο Αλέξης Τσίπρας συνεχάρη τον Ρώσο πρόεδρο για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές και ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν, έπειτα από αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού, την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Ρώσος πρόεδρος με τον Ντόναλντ Τραμπ αλλά και «την κατάσταση μετά τις κατηγορίες της Βρετανίας εναντίον της Ρωσίας μετά το περιστατικό στο Σαλισμπουρι».

Επίσης επιβεβαιώνεται η πρόθεση και των δύο να προωθήσουν κι άλλο τη συνεργασία Ρωσίας και Ελλάδας ενώ αναφέρεται ότι συζητήθηκαν θέματα ευρωπαϊκής ασφαλείας αλλά και οι εξελίξεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου ενώ, σύμφωνα με τη ρωσική ανακοίνωση, ο Βλαντιμίρ Πούτιν προσκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα στην Ρωσία».

Η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Αλέξη Τσίπρα: «Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα το πρωί με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, προκειμένου να του εκφράσει τα συγχαρητήριά του για την πρόσφατη επανεκλογή του. Κατά την επικοινωνία τους οι δύο ηγέτες είχαν την ευκαιρία, πέραν της ελληνορωσικής συνεργασίας, να συζητήσουν για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τις ευρωρωσικές σχέσεις αλλά και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με ιδιαίτερη έμφαση στη στάση της Τουρκίας».