Το δικό τους… στοιχηματζίδικο είχαν «στήσει» στο Διαδίκτυο δυο Έλληνες ηλικίας 53 κι 63 χρόνων και μία 44χρονη Ελληνίδα, οι οποίοι και συνελήφθησαν.



Αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος διαπίστωσαν ότι οι τρεις είχαν δημιουργήσει ιστοσελίδα στοιχηματισμού χωρίς άδεια και έπαιρναν γκανιότα από τζογαδόρους, για να στοιχηματίζουν για λογαριασμό τους στο Ίντερνετ.


Η αστυνομία έφθασε στην εξάρθρωση του ηλεκτρονικού… μπουκ μετά από καταγγελία νόμιμης ιστοσελίδας στοιχηματισμού.


Από την ψηφιακή έρευνα και αλληλογραφία με τις αρμόδιες εταιρείες και παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και διαπιστώθηκε ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα λειτουργούσε χωρίς νόμιμη άδεια. Έγιναν έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων και βρέθηκαν έντεκα σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, 16 φορητές ψηφιακές συσκευές αποθήκευσης, τέσσερις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πέντε συσκευές κινητής τηλεφωνίας, τρεις κάρτες μνήμης, τρεις μηχανικές σφραγίδες και μια ατζέντα στην οποία υπήρχαν ονόματα παικτών και ποσά.


Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.


Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν για κύρια ανάκριση.


Παράλληλα θα ενημερωθεί η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.), προκειμένου να προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες ώστε ο συγκεκριμένος ιστότοπος να συμπεριληφθεί στον κατάλογο μη αδειοδοτημένων παρόχων τυχερών παιγνίων (Blacklist).