Ο καιρός σήμερα

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες αναμένονται σήμερα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τα φαινόμενα σταδιακά από τις απογευματινές ώρες πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά.Τοπικές χιονοπτώσεις θα πέσουν στα δυτικά και βόρεια ορεινά.


Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη σημαντική μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί τοπικά έως 9 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και τοπικά έως 9 μποφόρ που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 και τοπικά έως 7 Μποφόρ.


Η θερμοκρασία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα σημειώσει σταδιακή πτώση, ενώ στα νότια θα κυμανθεί σε υψηλή για την εποχή επίπεδα.


Αναλυτική πρόγνωση:


Θεσσαλονίκη

Καιρός: Προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σταδιακά σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλασσιά και παράκτια τμήματα.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου.


Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σταδιακά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της Δυτικής Μακεδονίας όπου σταδιακά από το βράδυ θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές.

Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 και τοπικά 8 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά όπου από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και από το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 και τοπικά έως 8 Μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα νότια θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 και τοπικά έως 7 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.


Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία και τη Στερεά πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.

Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 και τοπικά 8 Μποφόρ. Στα νότια νοτιοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά έως 8 Μποφόρ και σταδιακά από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 και τοπικά έως 7 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.


Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Πιθανότητα για πρόσκαιρες βροχές.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 και τοπικά έως 9 Μποφόρ οι οποίοι σταδιακά από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 6 με 7 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 και στην βόρεια Κρήτη έως 27 βαθμούς Κελσίου.


Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Στα νότια αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Πιθανότητα ασθενών βροχών

Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 8 και τοπικά 9 Μποφόρ. Στα νότια νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 και τοπικά έως 9 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Αττική

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές, ενώ υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς βροχές.

Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ που βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.


Πρόγνωση για αύριο Παρασκευή 23-03-2018

Καιρός: Στα δυτικά, τα βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Στα υπόλοιπα άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με πρόσκαιρους όμβρους κυρίως στα νότια. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα νοτιοανατολικά.

Άνεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα υπόλοιπα δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη 6 με 7 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε πτώση.

Σχόλια