Συνειδητά όλο αυτό το διάστημα απέφυγα να γράψω για τον πόλεμο που δέχεται ο ΠΑΟΚ από ένα οργανωμένο σύστημα, που χρόνια τώρα ελέγχει απόλυτα το ποδόσφαιρο και όχι μόνο. 
Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης

Μια πρωτοφανή επίθεση, που όμοια της δεν έχει αντικρίσει κανείς, και που στην τελική συσπειρώνει τον κόσμο του ΠΑΟΚ γύρω από το έμβλημα του συλλόγου και τον πρόεδρο του. Αντί δηλαδή να απολογούνται αυτοί που σκηνοθέτησαν τραυματισμό ( Ολυμπιακος)  και δεν έπαιξαν καν στον αγωνιστικό χώρο, αυτοί που έφυγαν από το γήπεδο ( ΑΕΚ) όταν ο τραγικός Κομίνης τους είπε πως το γκολ μετράει, απολογείται ο ΠΑΟΚ, που ξαφνικά εμφανίζετε ως ο απόλυτος καταστροφέας του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Γελάνε και οι πέτρες....Και στο μάτι του κυκλώνα ο Ιβάν Σαββίδης, που αμφισβητεί το νταβατζιλίκι του πάλαι ποτέ ΠΟΚ, που ξαναενώνετε, τους αμφισβητεί ευθέως, και φέρνει τον ΠΑΟΚ σε θέση ισχύος. Για πρώτη φορά ολα αυτά τα χρόνια ο ΠΑΟΚ έχει έναν πρόεδρο αντάξιο της ιστορίας του. Και αυτό ενοχλεί.
Απλά παρακολουθούσα ως θεατής, που θα μπορούσε να φτάσει αυτό το κρεσέντο υποκρισίας, από δημοσιογράφους, παράγοντες διαιτησίας, ποδοσφαίρου, και πολιτικά κόμματα.
Το βέβαιο είναι πώς αν για παράδειγμα ο Ιβαν Σαββιδης φορούσε κοστούμι δεν θα γινόταν τόση συζήτηση, και η μπάλα θα κυλούσε στο χορτάρι κανονικά όλο αυτό το διάστημα. Η αλήθεια είναι πως η δημοσιογραφία των Αθηνών έπιασε πάτο με τον πόλεμο που εξαπέλυσε κατά του Σαββίδη και του ΠΑΟΚ. Κεντρικά δελτία ειδήσεων αναφέρονταν κοντά μίση ώρα για την είσοδο του ισχυρού άνδρα του ΠΑΟΚ στο γήπεδο, αγνοώντας τα σοβαρά προβλήματα της χώρας. Καμία δεοντολογία, κανένας σεβασμός. Μέχρι και απόφαση της ΟΥΕΦΑ προκατέβαλε η ΕΡΑ, που προσπάθησε να τα μαζέψει στην συνέχεια. Η λάσπη όμως κατά του ΠΑΟΚ είχε πέσει.
Οι πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του Παναιτωλικου και του Ατρόμητου, επιχειρούν να ηρεμήσουν την κατάσταση καθώς και οι δυο υποστηρίζουν πως δεν μπορεί ο τύπος της Αθήνας να ζητά την σταύρωση του Ιβάν Σαββιδη.
Είναι βέβαιο πώς το πρόβλημα του ποδοσφαίρου μας δεν είναι ο Σαββίδης. Ποτέ δεν ήταν.  Δεν μπορεί δηλαδή να ομιλούν όλοι αυτοί που επί 30 χρόνια βίασαν το Ελληνικό ποδόσφαιρο, και να εμφανίζονται ως οι αδικημένοι. Και αναφέρομαι και στους κόκκινους και στους πράσινους και στους κιτρινόμαυρους. Έχουν γίνει χειρότερα, από την είσοδο του Ιβαν στο γήπεδο, αλλά τέτοιο μίσος εναντίον του και εναντίον του ΠΑΟΚ δεν το έχω ξαναδεί. Εχθροί παντού..
Ο κατάλογος είναι μακρύς με ύβρεις και απειλές από παράγοντες του ποδοσφαίρου, δεκατιες τώρα. Θα χρειαζόταν τόμοι για να τους αναφέραμε.  Το κακό είναι ότι η πολιτική ποδοσφαιροποιήθηκε και δεν έγινε το αντίθετο.  Και εδώ μπαίνει στο κάδρο η ΝΔ.
Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να έχει τις προτιμήσεις του και να εκφράζεται ελεύθερα, άλλωστε σε μία δημοκρατία ζούμε. Καλώς ή κακώς η ΝΔ άνοιξε τον πόλεμο, μέ την κριτική της  για τον τελικό του κυπέλου στον Βόλο. Βγήκε ο πρόεδρος της ΝΔ και είπε ότι το γκολ είναι «πέτσινο». Ότι και να ήταν, δεν οφείλεις να βγεις και να το χαρακτηρίσεις με αυτόν τρόπο, γιατί οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ έχουν μία ιδιαίτερη αγάπη με την ομάδα τους και εάν τους βάλεις απέναντι, θα τους χάσεις, είναι το μόνο σίγουρο. Όπερ και εγένετο.  Δεν ξέρω εάν ο Ιβάν είναι ΣΥΡΙΖΑ, σίγουρα ο οργανισμός ΠΑΟΚ δεν είναι όλος ΣΥΡΙΖΑ και αυτό ισχύει και για τους οπαδούς της ομάδας. Ο καθένας ψηφίζει ότι θέλει. Σεβαστό αυτό από όλους μας.
Αυτή είναι η παγίδα που έπεσε η ΝΔ και ταύτισε τον ΠΑΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και τώρα εισπράττει οργή από όλους στην Βόρειο Ελλάδα, σε μια περιοχή που ο ΠΑΟΚ είναι πανίσχυρος. Και όταν λέμε πανίσχυρος, εννοούμε πανίσχυρος.
Και η ΝΔ έκανε το ένα στρατηγικό λάθος μετά το άλλο. Αρχικά ο Αδωνις, μετά η Σπυράκη, έφεραν τον κόσμο του ΠΑΟΚ στα όρια του. Ακόμη και τους πλέον μετριοπαθείς εξ αυτών. Όποιος δεν το βλέπει στην Νέα Δημοκρατία, προφανώς ζει σε άλλη χώρα. Επίσης δεν μπορεί ο πρόεδρος της ΝΔ να κατηγορεί τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ο οποίος βρίσκεται συχνά στην Τούμπα, καθώς είναι δηλωμένος οπαδός του ΠΑΟΚ, όταν ο ίδιος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας , κυκλοφορεί με το κασκόλ του Ολυμπιακού στο Καραΐσκάκη.
Δικαίωμα του να υποστηρίζει ότι θέλει, αλλά ας αφήσει και τους άλλους να κάνουν τις επιλογές του. Η αύρα και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δεν είναι καλή για την ΝΔ στην Βόρειο Ελλάδα. Ποτέ δεν ήταν σε αυτό το σημείο αντιπαράθεσης.
Είναι βέβαιο πως η Νέα Δημοκρατία έχει μεγάλο πρόβλημα στην Β. Ελλάδα και εάν συνεχίσει να στοχοποιεί τον ΠΑΟΚ θα έχει ακόμη μεγαλύτερο. Πρέπει να γνωρίζει πως ο λαός του ΠΑΟΚ είναι παρορμητικός, είναι ιδιαίτερος και δεν σηκώνει να τον βρίζουν και να τον στοχοποιούν. Όταν μάλιστα βλέπει πως έχει τη καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και πως αν δεν γινόντουσαν ολα αυτά θα ήταν πρωταθλητής. Και στην τελική ο λαός του ΠΑΟΚ δεν ζήτησε χάρες. Δικαιοσύνη ζήτησε.
ΣΣ1
Το πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας με τον ΠΑΟΚ φάνηκε και στις Νομαρχιακές εκλογές, που όλοι μιλούσαν για το ανοιχτό μέτωπο που έχει η παράταξη με τον κόσμο του "Δικεφάλου"
ΣΣ2
Το ποδόσφαιρο είναι σοβαρό θέμα, αλλά εάν δεν έβγαινε το μπουφάν του Σαββίδη τότε δεν θα μιλούσαμε για αυτό. Καταδικαστέο φυσικά, αλλά υπάρχουν και σοβαρότερα θέματα. Και στην τελική μιλάμε για τον άνθρωπο που πλήρωσε 11 εκατομμύρια μετρητά για τα χρέη του ΠΑΟΚ, και δεν έριξε τον σύλλογο στη Γ εθνική, όπως έκαναν άλλοι για να μην πληρώσουν.