Όταν το απαράδεκτο αρχίζει να γίνεται αποδεκτό, όταν γίνεται «ο κανόνας», τότε ναι υπάρχει μίσος

Να ενημερώσω τους συναδέλφους εξ’ Αθηνών, που αρθρογραφούν σε ιστοσελίδες που πρόσκεινται σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και κυρίως το τελευταίο διάστημα ΑΕΚ πώς στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μπορούν να μιλάνε για σχοινί.
Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννιδης

Δεν μπορούν δηλαδή να μιλάνε για μίσος αυτοί που κάθε εβδομάδα δεκαετίες τώρα προκαλούσαν και προκαλούν το δημόσιο αίσθημα των Βορειοελλαδιτών, κάνοντας το άσπρο- μαύρο.
Προσπαθούν να μας πείσουν άνθρωποι που λογοδοτούν στους προέδρους των ΠΑΕ των ομάδων που υποστηρίζουν, πώς η ποινή για τον ΠΑΟΚ είναι χάδι. Ήμαρτον Κύριε. Και τα λένε αυτοί, που η ομάδα τους προφασίστηκε τραυματισμό για να μην παίξει στην Τούμπα. Τα λένε αυτοί που δεν βγήκαν να παίξουν όταν ο διαιτητής του ενημέρωσε πως το γκολ του Βαρέλα μετράει.
Μιλάνε αυτοί που κέρδισαν δυο ματς χωρίς να παίξουν.Δεν μπορούν να μιλάνε αυτοί για μίσος, που στα γήπεδα τους ακούγονται συνεχώς τα συνθήματα για Τουρκία, Βουλγαρία, και ύβρις κατά της Μακεδονίας.Δεν μπορεί να μιλάνε για μίσος αυτοί που γιουχαΐζουν κάθε τι Βόρειο. Ο ΠΑΟΚ και ο λαός του, έχει και ιερό και όσιο. Είναι καθήκον των οπαδών του ΠΑΟΚ να λένε την ιστορική αλήθεια και να προστατεύουν την καταγωγή τους, όπως το κάνουν από την πρώτη ώρα ίδρυσης του συλλόγου.
Πάνω από όλα για μας είναι η ιστορία, αυτό που πρεσβεύει ο σύλλογος, η καταγωγή του. Και αυτά είναι μόνο μια απλή καταγραφή, γιατί αν απαριθμήσουμε τα παραδείγματα που έσπειρε μίσος η Αθήνα και το κατεστημένο της θα χρειαζόμασταν εγκυκλοπαιδιες. Το μίσος αγαπητοί το σπέρνεται εσείς ,με τις αποφάσεις σας, με τα θέλω σας, με τις απόψεις σας. Δεν σας αρέσει η δικαιοσύνη, θέλετε να κερδίζετε στα δικαστήρια, όπως έκανε ο Ολυμπιακός, όπως έκανε η ΑΕΚ που κερδίζει ένα χάρτινο πρωτάθλημα. Αν δεν το βλέπετε αυτό, τότε ζήστε στον κόσμο σας, χωρίς εμάς. Δεν σας χρειαζόμαστε εν ολίγοις.
Η ρητορική του ποδοσφαιρικού μίσους, που καλλιεργείται από το Αθηναϊκό κατεστημένο, είναι λογικό να φέρνει την αντίδραση των Βορείων. Γιατί λοιπόν ενοχλήστε; Γιατί σας ξενίζει; Μήπως επειδή κάποιος τόλμησε να σας αμφισβητήσει; Μήπως επειδή ένας Πόντιος ( Τουρκόσπορος για τους προγόνους σας, Ρωσοποντιος για εσάς τους σημερινούς), αλλά πιστέψτε με περισσότερο Ελληνας από όλους σας , τόλμησε να γιγαντώσει τον ΠΑΟΚ που πλέον διεκδικεί με την καλύτερη ομάδα το πρωτάθλημα;
Θα συμφωνήσω πώς είναι ιδιαίτερα ανησυχητική η αυξανόμενη παρουσία της ρητορικής μίσους στον αθλητικό λόγο, όπως  και το γεγονός ότι έχει γίνει κοινή στη δημόσια ποδοσφαιρική ζωή, ιδίως μέσω του διαδικτύου. Όμως, όταν το απαράδεκτο αρχίζει να γίνεται αποδεκτό, όταν γίνεται «ο κανόνας», τότε ναι υπάρχει μίσος. Όταν τα ποδοσφαιρικά δικαιώματα των εκτός λεκανοπεδίου ομάδων απειλούνται ουσιαστικά με το βόλε μας σας και το κατεστημένο σας, τότε ναι, υπάρχει πρόβλημα. Δεν σας βολεύει αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

ΣΣ1


Είναι αλήθεια ανησυχητικό ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει επικίνδυνα και το ποδόσφαιρο έχει πολιτικοποιηθεί περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Η χώρα έχει ένα σωρό μεγάλα προβλήματα και βρίσκεται στον κίνδυνο να χωριστεί στα δύο για το πρωτάθλημα, που η δικαιοσύνη και η κεντρική εξουσία δίνει στα χαρτιά στην ΑΕΚ. Και μην μου πείτε πώς δεν είναι έτσι.
Σε αυτόν τον μύλο της αντιπαράθεσης συμμετέχουν όλο και περισσότεροι, βγάζοντας μίσος, που δεν είναι ποδοσφαιρικό, αλλά εθνικιστικό. Αυτό κι αν είναι επικίνδυνο, αλλά το θέμα είναι να μας απαντήσουν ΠΟΙΟΙ τα ξεκίνησαν όλα αυτά. Πάντως όχι οι Βόρειοι, που βλέπουν για μια ακόμη χρονιά να κλέβουν με «πούστικο» τρόπο το πρωτάθλημα από την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος που εντός αγωνιστικού χώρου ήταν πρώτη αλλά βρέθηκε τρίτη χωρίς να χάσει κανένα ματς. Τον ΠΑΟΚ δηλαδή.

ΣΣ2

Με τον Κομίνη και τον Αρετόπουλο, όλα καλά;


Σχόλια