Έξι θεατρικές παραστάσεις θα παρουσιαστούν, εφέτος, στις εκδηλώσεις “Ανοικτή Σκηνή – Θεατρικές Φωνές της Πόλης” του δήμου Θεσσαλονίκης, από τις 8 Μαρτίου ως τις 29 Απριλίου.



Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τεχνών, Έλλη Χρυσίδου, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε, σήμερα, με αφορμή τη διοργάνωση, τόνισε σχετικά με τους δυο χώρους που δίνονται προς χρήση στα θεατρικά σχήματα της πόλης, τα Δημοτικά Θέατρα «Άνετον» και «Κήπου», ότι πρόθεση του Δήμου είναι… να ξεπεραστούν τα χρόνια προβλήματά τους  και ανακοίνωσε ότι, εντός του 2018, θα πραγματοποιηθεί η συντήρηση και ανακατασκευή του Θεάτρου «Άνετον». Είναι ένα βήμα κι αυτό μετά από επτά χρόνια…


Το αναλυτικό πρόγραµµα έχει ως εξής:


1. 9, 10 , 11 Μαρτίου

«Nerium Park» του Josep Maria Miro από τη Θεατρική Οµάδα Ρίσκο


2. 16, 17, 18 Μαρτίου

«Himmelweg» του Juan Mayorga από τη Θεατρική Οµαδα Ουρανός µε Αστέρια


3. 30, 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου

«Mellonia» των Φώτη 'ούσου, Αλέξανδρου Ράπτη από την Hippo Theatre Group


4. 13, 14, 15 Απριλίου

« Σπιρτόκουτο – Πόλεµος σε τέσσερις τοίχους» του ιάννη Οικονοµίδη από τη Θεατρική

Οµάδα κραν κινιόλ


5. 21, 22, 23 Απριλίου

« Ασθµαίνω» των Κατερίνα Σταύρου, Χριστόδουλου Ανδρέου από το Χοροθέατρο Ανελίν


6. 27, 28, 29 Απριλίου

« Τα πάθη του νεαρού Βέρθερου - Το χρονικό µιας απόδρασης» που βασίζεται στο βιβλίο του Johann Wolfgang von Goethe, Τα πάθη του νεαρού Βέρθερου από τη Θεατρική Οµαδα Άνθρωπος στη θάλασσα


ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

•8 Μαρτίου 2018 (Ηµέρα υναίκας)

Πεζόδροµος Αγίας Σοφίας µε εωργίου Σταύρου, 12.00 - 15.00

Μετρώντας τα φορέµατά της (Counting Her Dresses) της ερτρούδης Στάϊν

Σόλο περφόρµανς του µοντερνιστικού έργου σε σύλληψη – µετάφραση – εκτέλεση και µουσική σύνθεση της Ιωάννας Λιούτσια, ηθοποιού και περφόρµερ.

Πρόκειται για ένα έργο θεατρικής φόρµας κατακερµατισµένου λόγου που δεν έχει ανέβει

ποτέ στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην Αθήνα έχει ανέβει µόνο διασκευασµένο κι όχι αυτούσιο, όπως παρουσιάζεται τώρα. Η περφόρµανς επαναλαµβάνεται τρεις φορές στο προβλεπόµενο χρονικό διάστηµα. Αποσκοπεί στην έγερση ενός πραγµατικού προβληµατισµού για την Ηµέρα της Γυναίκας, για τους ρόλους και τη θέση της στην κοινωνία, για τις απαιτήσεις και τις προκλήσεις τις οποίες καλείται να δεχτεί ή να αντιµετωπίσει.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.


•3 Απριλίου 2018

Θέατρο Άνετον, 20.30:

Τρίπτυχη εκδήλωση µε θέµα τη θεατρική σκηνοθεσία.

Παρουσίαση του σηµαντικού σκηνοθέτη Θωµά Μοσχόπουλου, ο οποίος έχει διακριθεί σε διαφορετικά είδη θεάτρου µέσα από οπτικοακουστικό υλικό, παρουσία του ίδιου του σκηνοθέτη.

Στο δεύτερο µέρος θα πραγµατοποιηθεί συζήτηση µε σκηνοθέτες από τη Θεσσαλονίκη και το Θωµά Μοσχόπουλο πάνω σε σύγχρονα ζητήµατα σκηνοθεσίας. Την παρουσίαση και συζήτηση συντονίζουν τα µέλη της Επιτροπής Θεάτρου ιάννης Παρασκευόπουλος καιιάννα Τσόκου µε τη συνδροµή και των υπολοίπων µελών της Επιτροπής.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.


•4 Απριλίου 2018

Συντεταγµένες σκηνοθεσίας

µε το Θωµά Μοσχόπουλο

Δηµοτικό Θέατρο Άνετον, 12.00 – 19.00

Εργαστήριο – masterclass σκηνοθεσίας µε το σκηνοθέτη Θωµά Μοσχόπουλο. Αριθµός συµµετεχόντων 15άτοµα.

Το εργαστήριο απευθύνεται δωρεάν σε µέλη των οµάδων της Ανοιχτής Σκηνής 2018 και σε άλλους ηθοποιούς και σκηνοθέτες του θεάτρου έπειτα από έγκριση της σχετικής αίτησης.