Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα, πέμπτη ημέρα του 20ού Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα «Φρίντα Λιάππα», στις 20.30, η προβολή του ντοκιμαντέρ "Εγώ κι ο ίσκιος μου", για τον αξέχαστο τραγουδιστή Νίκο Παπαζόγλου. 


Το ντοκιμαντέρ, που συνυπογράφουν οι Μιχάλης Αριστείδου και Ιωάννης Γρηγορόπουλος, αποτελεί την υλοποίηση μιας ιδέας φίλων, που θέλησαν να γνωρίσουν τη ζωή και το έργο αυτής της χαρισματική φυσιογνωμίας της ελληνικής μουσικής σκηνής. 

Ερχόμενοι σε επαφή με τη σύζυγο του Νίκου Παπάζογλου, Βαρβάρα Γουίλιαμς, απέκτησαν το απαραίτητο αρχειακό υλικό και τις κατάλληλες επαφές. Στη συνέχεια οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ ταξίδεψαν σε Αθήνα, Νίσυρο, Θεσσαλονίκη, στα μονοπάτια που ο ίδιος διάβηκε, στα μέρη όπου έζησε, δημιούργησε και αγαπήθηκε όσο λίγοι, προκειμένου να γνωρίσουν τον Παπάζογλου μέσα από διηγήσεις φίλων και συνεργατών. Όπως οι ίδιοι δηλώνουν, τις περισσότερες φορές η κουβέντα κατέληγε σε ένα γλέντι με τα τραγούδια του. 

Το ντοκιμαντέρ είναι προγραμματισμένο να ξαναπροβληθεί το Σάββατο 10 Μαρτίου στις 22.00 στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» του δήμου Παύλου Μελά.