Για «οχετό συκοφαντιών» και «πλήρη γελοιοποίηση των θεσμών» έκανε λόγο ο βουλευτής και πρώην υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος της Βουλής, όπου διαβιβάστηκε η δικογραφία για την υπόθεση της Novartis, η οποία αφορά δύο πρώην πρωθυπουργούς και οκτώ πρώην υπουργούς.


«Τα ουσιαστικά στοιχεία του φακέλου αυτού είναι μόνο τρεις καταθέσεις, ανώνυμων, απροσδιόριστων, προστατευομένων μαρτύρων. Μαρτύρων προστατευομένων από τη δημόσια εξέτασή τους, με φανερό το πρόσωπό τους, ώστε να μπορεί να αντικρουστεί ο οχετός συκοφαντιών που εκπέμπουν εναντίον του συνόλου του πολιτικού κόσμου της χώρας, διαχρονικά επί δεκαετίες ολόκληρες» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος και συνέχισε:

 «Η αξιολογική μου κρίση είναι εύκολη γιατί η αναφορά στο δικό μου όνομα είναι περιθωριακή και αστεία και τελείως παρεμπίπτουσα. Υπάρχουν αναφορές δυσώδεις εναντίον πρωθυπουργών, υπουργών, δημοσίων λειτουργών, καθηγητών, δημοσιογράφων».

"Αυτήν τη φορά τα πάμπερς είναι... βρεγμένα"

«Η εκτίμησή μου είναι ότι δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό υλικό για τίποτα. Υπάρχει η πλήρης γελοιοποίηση των θεσμών. Η πλήρης γελοιοποίηση και της δικαστικής αλλά και της κοινοβουλευτικής διαδικασίας» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Και για να το πω πάρα πολύ απλά, γιατί έχω ζήσει δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου την εμπειρία του 1989, είναι η επανάληψη ως φάρσα του 1989. Μιλάμε για μία ιστορία πάμπερς, μόνο που αυτή τη φορά τα πάμπερς είναι και βρεγμένα».

«Πρόκειται για την απόλυτη γελοιότητα, για τον εξευτελισμό της αποδεικτικής διαδικασίας και φυσικά το πρώτο που πρέπει να κάνει η Βουλή είναι να άρει αυτή την αδικαιολόγητη και προκλητική ανωνυμία των μαρτύρων, ώστε να μπορεί η ήδη λειτουργούσα εξεταστική επιτροπή να τους καλέσει αμέσως ώστε να αποδειχθεί ότι αυτά που λένε είναι αναπόδεικτα ή εν πάση περιπτώσει, εάν μπορούν να τεκμηριωθούν για κάποιους και για κάποτε, αυτό ας γίνει. Αλλά όχι αυτή η λάσπη στον ανεμιστήρα για λόγους ωμού πολιτικού αντιπερισπασμού» κατέληξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.