Τα προβλήματα των αστυνομικών άκουσε ο περιφερειάρχης
Τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί στην εκτέλεση του κρίσιμου έργου τους σε όλη την Κεντρική Μακεδονία και τις δυνατότητες συνδρομής της Περιφέρειας στην αντιμετώπισή τους, συζήτησε ο περιφερειάχης Απ. Τζιτζικώστας, με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας στη Βόρειο Ελλάδα.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο νέος Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας, Αντιστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος, ο νέος Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας Νικόλαος Ζησιμόπουλος και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Φώτης Δομζαρίδης. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Τζιτζικώστας συνεχάρη τους κ. Αποστολόπουλο και Ζησιμόπουλο για την ανάληψη των καθηκόντων τους και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους, ενώ επισήμανε το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας που υπάρχει όλα τα προηγούμενα χρόνια ανάμεσα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την ΕΛΑΣ. 

Όπως υπογράμμισε, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει φροντίσει για την ενίσχυση των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ, με εξοπλισμό και μέσα, προκειμένου οι Αστυνομικοί που υπηρετούν στην Κεντρική Μακεδονία να έχουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εκτέλεσης του καθήκοντός τους. Έχει, ήδη, διαθέσει από το προηγούμενο ΕΣΠΑ 2007 – 2013 περίπου 1,5 εκ. ευρώ, για την ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής της ΕΛΑΣ, για την προμήθεια 24 οχημάτων και τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού των υπηρεσιών της. Σε αυτά τα σημαντικά κονδύλια, προστίθενται από το νέο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 επιπλέον 1,5 εκ. ευρώ (με έμφαση στην ενίσχυση της Τροχαίας), για σύγχρονα οχήματα, εξοπλισμό και μέσα. 

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: «Το έργο της αστυνόμευσης και της τήρησης της δημόσιας τάξης, αλλά και της προστασίας των πολιτών είναι για εμάς πρώτη προτεραιότητα. Γι' αυτό φροντίζουμε ως Περιφέρεια να στηρίζουμε στο πολύ δύσκολο έργο της την Ελληνική Αστυνομία, με κάθε διαθέσιμο μέσο». Σχόλια