Στους ρυθμούς του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, που αναμένεται να αρχίσει στις 14.00 στην πλατεία Συντάγματος, κινείται η πρωτεύουσα. 


Η εξέδρα των ομιλητών έχει στηθεί στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος, στη συμβολή με την Ερμού. 

Βασικοί ομιλητές θα είναι ο Μίκης Θεοδωράκης και ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης, ενώ ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος θα διαβάσει σχετική ανακοίνωση της Ιεραρχίας. 

Σύντομους χαιρετισμούς αναμένεται να απευθύνουν εκπρόσωποι Ομοσπονδιών Ποντίων, Βλάχων, Σαρακατσάνων, Θρακιωτών, Κρητών κ.ά. και εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής, η συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου Νίνα Γκατζούλη. 

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, η Ελληνική Αστυνομία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Ποιοι σταθμοί του μετρό είναι κλειστοί

Κλειστοί είναι από τις 10 το πρωί οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια την Κυριακή με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι συρμοί διέρχονται κανονικά από τους εν λόγω σταθμούς, αλλά δεν πραγματοποιούν στάσεις.

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα, σε Πανεπιστημίου και Κάνιγγος, σε Αιόλου, Σταδίου, γύρω από τον Ομόνοια, στην Ερμού, τη Συγγρού, στη Βασ. Σοφίας και σε όσους δρόμους οδηγούν στο σημείο της συγκέντρωσης -ακόμη και στη Λεωφόρο Κηφισίας, από την Αλεξάνδρας ως τη Βασ. Σοφίας και στη λεωφόρο Μεσογείων, σε τμήμα της Κατεχάκη και της Μιχαλακοπούλου.

Από τις απαγορεύσεις περιορισμών εξαιρούνται τα οχήματα έκτακτης ανάγκης, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του ΕΚΑΒ καθώς και τα λεωφορεία μεταφοράς συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο, σύμφωνα με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.