Επίθεση από ομάδα αντιεξουσιαστών σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη.


Άγνωστοι πέταξαν μπογιές στην είσοδο του και έγραψαν αισχρά και ευθέως απειλητικά μηνύματα στον τοίχο του σπιτιού του με κατακλείδα ότι η "η ιστορία του τελειώνει στην πλατεία Συντάγματος».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις απειλές που δέχεται, ο Μίκης Θεοδωράκης δήλωσε: «Είμαι ήρεμος και έτοιμος». Όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το μήνυμά του για τον κόσμο, απάντησε: «Να μην πτοηθούν. Να αυξήσουν την θέληση, τον θυμό, την αποφασιστικότητα και την ορμητικότητά τους».

ΝΔ: Οι παρακρατικές μέθοδοι δε φοβίζουν τους πολίτες

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την επίθεση αγνώστων στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία.


Αναλυτικά αναφέρει: "Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον βανδαλισμό στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, λίγες ώρες πριν από τη διεξαγωγή του συλλαλητηρίου. Υπενθυμίζουμε - για άλλη μία φορά - ότι η Κυβέρνηση είναι απολύτως υπεύθυνη για την ασφάλεια των πολιτών και την ομαλή διεξαγωγή του συλλαλητηρίου. Οι παρακρατικές μέθοδοι, όχι μόνον αποδοκιμάζονται από σύσσωμη την ελληνική κοινωνία, αλλά δεν φοβίζουν και ούτε πτοούν τους πολίτες".

Η ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη

«Ας μην τα κάνουμε όλα ίσωμα. Κανείς και ειδικά ο Μίκης δεν μπορεί να κριθεί από μια και μόνο απόφαση του» επισημαίνει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προσθέτει: «Η τεράστια προσφορά του στην Ελλάδα και στην τέχνη δεν αλλάζει επειδή είπε ότι θα μετάσχει στο συλλαλητήριο. Η ιστορία του δεν μουτζουρώνεται».