Διαψεύδει η "Πρωτοβουλία" πως κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι διαχώρισαν τη θέση τους και δεν συνυπέγραψαν την (ανυπόγραφη) ανακοίνωση που προηγήθηκε και στήριζε τον Γιάννη Μπουτάρη όσον αφορά τις αντιδράσεις στις απόψεις του για το θέμα με την ονομασία των Σκοπίων.


Με νέα ανακοίνωση ,την οποία, αυτήν τη φορά, υπογράφει η "Γραμματεία" της Δημοτικής Ομάδας, υπογραμμίζεται πως "επί της ουσίας, όπως είναι αυτονόητο, ουδείς εκ των συμβούλων «αρνήθηκε» να αποδοκιμάσει τις προσωπικές ύβρεις κατά του Δημάρχου ανεξάρτητα από τον τρόπο που επέλεξε να το κάνει". 

Στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι "δεν ετέθη ποτέ θέμα «υπογραφών» στο κείμενο της Ανακοίνωσης", αλλά "ζητήθηκε η έγκριση ή μη του κειμένου από τη Δημοτική Ομάδα".

Χαρακτηρίζεται, επίσης, "ψευδές" και "ατεκμηρίωτο" δημοσίευμα που "ανέφερε ονόματα δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι «αρνήθηκαν να υπογράψουν»" και προστίθεται ότι "με πρωτοβουλία εκ μέρους των δήθεν «αρνητών υπογραφής» έχουν αφαιρεθεί κάποια ονόματα από το δημοσίευμα". 

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως η συζήτηση για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων "δεν έκλεισε", αν και "έγιναν δύο σχετικές συνεδριάσεις".

Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Το σύνολο των στελεχών της «Πρωτοβουλίας», ανεξαίρετα, έχει ταχθεί υπέρ της προσπάθειας για μια αμοιβαία επωφελή και βιώσιμη λύση στο θέμα των σχέσεών μας με τη γειτονική πΓΔΜ. Επιμέρους ζητήματα για τους όρους επίλυσης του θέματος συζητούνται δημοκρατικά και ελεύθερα στη Δημοτική Ομάδα".