Δεν προκύπτει λόγος για πειθαρχική διερεύνηση ο θέμα της πλημμελούς κάλυψης του συλλαλητηρίου της 21ης Ιανουαρίου 2018 στη Θεσσαλονίκη από την ΕΡΤ3. Αυτό υπογραμμίζει, σε ανακοίνωσή του, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ!

Σημειώνεται ότι, πριν λίγες ημέρες, το Συμβούλιο Τιμής και Δεοντολογίας της ίδιας Ένωσης, είχε ανακοινώσει πως η υπόθεση αυτή θα έπρεπε να εξετασθεί από τα πειθαρχικά όργανα. Με επιχείρημα ότι "το Συμβούλιο Τιμής και Δεοντολογίας αποτελεί εκλεγμένο και ανεξάρτητο όργανο της ΕΣΗΕΜ-Θ" και πως "η διατύπωση κρίσεων για ζητήματα που ο ίδιος ο τίτλος του υποδεικνύει είναι καθήκον του, και κάθε απόπειρα περιορισμού του αντιστρατεύεται την αρχή της αυτορρύθμισης, την οποία υπερασπίζεται σταθερά ο δημοσιογραφικός κλάδος", τελικά το δ.σ. είχε... άλλη γνώμη.

Με την ίδια ανακοίνωση, πάντως, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ "αποδοκιμάζει τις επιθέσεις και τα υβριστικά σχόλια εις βάρος των μελών του Συμβουλίου Τιμής και Δεοντολογίας", χαρακτηρίζει "καταξιωμένα μέσα από τη μακρά επαγγελματική διαδρομή τους" τα μέλη του και επισημαίνει ότι "οι αρχές της αυτορύθμισης και της αλληλεγγύης επιβάλλουν σε όλα τα μέλη της Ένωσης να διατυπώνουν με νηφαλιότητα και τηρώντας τις αρχές της δεοντολογίας τυχόν κρίσεις για το δημοσιογραφικό έργο συναδέλφων τους. Προσωπικές επιθέσεις και ύβρεις, πολύ περισσότερο όταν διατυπώνονται ανώνυμα, όχι μόνο είναι ασυμβίβαστες με τις αρχές του επαγγέλματος, αλλά γίνονται όπλο στα χέρια των εχθρών της δημοσιογραφίας".