Ένας από τους διασημότερους φυσικούς στον κόσμο, ο Μίκιο Κάκου, υποστηρίζει πως λίγοι μπορούν να φανταστούν την άνεση στη διαβίωση και τα θαύματα που θα φέρει το μέλλον στους ανύποπτους σημερινούς πολίτες.


Μιλώντας κατά τη σημερινή έναρξη του Παγκόσμιου Συνεδρίου για τη Διακυβέρνηση στο Ντουμπάι, ο Μίκιο Κάκου είπε πως η επιστήμη θα κυριαρχήσει με ένα τέταρτο κύμα ανακαλύψεων στο μοριακό επίπεδο σε συνδυασμό με πολύ εξελιγμένη τεχνολογία.

«Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θα είναι τόσο φθηνοί που θα κοστίζουν μια δεκάρα», δήλωσε ο Μίκιο Κάκου απευθυνόμενος στους συνέδρους. «Θα είναι διαθέσιμοι παντού και οπουδήποτε».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η τεχνολογία θα μας φέρει φακούς επαφής που θα συνδέονται με το Ίντερνετ, αυτοκίνητα χωρίς τιμόνι, ψηφιακή ταπετσαρία που θα απαντά σε ερωτήσεις και ιατρικές συσκευές MRI σε μέγεθος κινητού τηλεφώνου.

O Michio Kaku είναι αμερικανός θεωρητικός τη φυσικής, μελλοντολόγος και υπέρμαχος της εκλαΐκευσης τη επιστήμης. Είναι καθηγητής θεωρητικής φυσικής στο City College της Νέας Υόρκης. Έχει γράψει πολλά βιβλία για τη φυσική, εμφανίζεται πολύ συχνά στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση, ακόμη και σε κινηματογραφικά φιλμ, ενώ γράφει σε blog και αρθρογραφεί. Έχει γράψει τρία βιβλία που ανακηρύχθηκαν μπεστ σέλερ, από τους New York Times: Physics of the Impossible (2008), Physics of the Future (2011), and The Future of the Mind (2014). 

'Εχει φιλοξενηθεί σε σειρές για το BBC, το Discovery Channel, το History Channel και το Science Channel.

Στη φωτογραφία δεξιά ο Κάκου κι αριστερά ο Γουίλιαμ Σάτνερ, πρωταγωνιστής της σειράς Star Trek (από το 1966 ως το 1969).