Τον νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα κι αφορά τη ρύθμιση των 120 δόσεων για ιδιώτες και Α.Ε. με οφειλές άνω των 20.000€ σε δημόσιο και πιστωτικά ιδρύματα θέλει να εκμεταλλευτεί η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Το μοναδικό και τελευταίο εμπόδιο στην υπόθεση είναι ότι πρέπει να γίνει νομοθετική ρύθμιση, σε συνεννόηση με τη γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων, ώστε να είναι σε θέση να ενταχθούν σ’ αυτό το πλαίσιο και οι ΠΑΕ

Ο Παναθηναϊκός με βάση τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί από την ΠΑΕ στις 12 Οκτωβρίου έχει οφειλές 13,5 εκατ. ευρώ προς φορολογικές αρχές, συν 11,9 εκατ. ευρώ σε «ανακυκλώμενα» δάνεια. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι τα 25,4 εκατ. ευρώ, απ’ τα συνολικά 46,6 εκατ. ευρώ των άμεσων χρεών του συλλόγου…. Δηλαδή το 54,6%.

Μάλιστα το πράγμα μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερο. Αν οι πράσινοι καταφέρουν να συμπεριλάβουν στη ρύθμιση και οι οφειλές προς προμηθευτές και άλλους πιστωτές(εταιρείες, ΟΑΚΑ), που είναι άλλα 7.1 εκατ.
Τέλος τα θετικά σε περίπτωση που οι πράσινοι μπουν στη ρύθμιση δεν σταματούν εκεί, καθώς η υπαγωγή στο σχετικό νόμο θα σημάνει και τον απεγκλωβισμό του ετήσιου τηλεοπτικού συμβολαίου, καθώς τα 3.5 εκατ είναι δεσμευμένα τα τελευταία δύο χρόνια από την Τράπεζα Πειραιώς για αποπληρωμή δανείου.
Οι μοναδικές υποχρεώσεις που μένουν εκτός αφορούν τις οφειλές σε παίκτες, προπονητές κι ομάδες. Κι αυτό γιατί η UEFA και η FIFA το «ξέκοψαν» εξαρχής στην ΕΠΟ, όταν το συγκεκριμένο ζήτημα τέθηκε επί τάπητος προς τα τέλη Δεκέμβρη.