Συνεχίζεται η κόντρα της Τουρ με τον Ολυμπιακό, για την περίπτωση του Νάθαν Γουνεμπάινα. Στο παιχνίδι των δύο ομάδων για το Challenge Cup, το οποίο είχε γίνει πριν από περίπου τρεις μήνες, ο Καμερουνέζος άσος αποχώρησε από το κλειστό του Ρέντη, καταγγέλλοντας πως δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από φίλους των «ερυθρόλευκων» που ήταν στις κερκίδες του «Μελίνα Μερκούρη».

Ωστόσο, ούτε από την πλευρά των διαιτητών, αλλά ούτε από εκείνη των αξιωματούχων της CEV είχε υποπέσει κάτι τέτοιο στην αντίληψή τους και έτσι στη συνέχεια η ευρωπαϊκή ομοσπονδία βόλεϊ απάλλαξε τους Πειραιώτες από τις κατηγορίες του παίκτη και της ομάδας του. Τώρα, λοιπόν, η Τουρ αποφάσισε να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια της Γαλλίας, καταθέτοντας αγωγή τόσο κατά του Ολυμπιακού, όσο και της CEV, διεκδικώντας αποζημίωση για ηθική βλάβη, αλλά και οικονομική ζημιά, λόγω του αποκλεισμού της.

Από την πλευρά της, η «ερυθρόλευκη» διοίκηση έχει ενημερωθεί για την κίνηση της γαλλικής ομάδας και θα κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να οργανώσει την υπερασπιστική της γραμμή και να επιδιώξει τη δικαίωση για άλλη μία φορά στο συγκεκριμένο θέμα.