Οι συνεχόμενες νίκες και κυρίως οι σπουδαίες εμφανίσεις μπορεί να δώσουν ψυχολογία σε μια ομάδα, αλλά τον τίτλο θα στον δώσει η διάρκεια.
Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης

Αυτή η παραδοχή είναι ειπωμένη στον ποδοσφαιρικό κόσμο και ταιριάζει απόλυτα στον ΠΑΟΚ. Ο οποίος τρέχει ένα σερί εννέα νικών στο πρωτάθλημα, και ταυτόχρονα οδηγεί και την κούρσα. Άρα οι νίκες δίνουν ψυχολογία και η διάρκεια σε υψηλής στάνταρ απόδοσης του δίνει την διάρκεια που χρειάζεται για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ κερδίζει και τις ομάδες που δεν έχουν ως στόχο τους την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά που παραδοσιακά τον δυσκόλευαν, σε αντίθεση με τα ντέρμπι που ετσι και αλλιώς τα κέρδιζε.

Σε αυτό θα προσθέσουμε και το γεγονός πώς βάση προγράμματος ο ΠΑΟΚ έχει στην Τούμπα τους δυο βασικούς ανταγωνιστές του. ΑΕΚ και Ολυμπιακό δηλαδή. Και οπως ολοι γνωρίζουν είναι πολύ σημαντική η έδρα της Τούμπας, που ανέκαθεν αποτελούσε βαρόμετρο, τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Ευρώπη. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ που βρίσκεται σε έκσταση, ξέρει πως κάποια στιγμή θα κληθεί και αυτός εκ των πραγμάτων να βοηθήσει στον στόχο της κατάκτησης του νταμπλ. Κυρίως στα ντέρμπι, όπου και θα μετατρέψει την Τούμπα σε κολαστήριο, όσο και στον ημιτελικό του κυπέλλου.
Οι εννέα σερί νίκες του "Δικεφάλου" δίνουν ακόμη μεγαλύτερη πίστη στον ΠΑΟΚ και ο Θεός του ποδοσφαίρου, κλείνει το μάτι στην Τούμπα.  Ακολουθούν ανώτεροι ποδοσφαιρικοί αγωνες, μέσα απο τους οποίους περνάει το πρωτάθλημα. Οι ποδοσφαιριστες του Λουτσέσκου, εκλεκτοι της μοίρας, ξέρουν πώς θα αφησουν το ονομα τους στο πάνθεον της ποδοσφαιρικής ιστορίας. Πρωτάθλημα τρειες δεκαετιες μετά για ενα συλλογο με το dna του ΠΑΟΚ.
Δεν γνωρίζω αν ο Θεός της μπάλας εχει επιλέξει ως εκλεκτούς τους ποδοσφαιριστές των ασπρόμαυρψν. Αυτοι οφείλουν να ειναι ετοιμοι, σε μια τέτοια πρόκληση της ιδιας της ιστορίας.
Από εδώ και πέρα , οι εκλεκτοί ακολουθούν τον δρόμο της μοίρας, που εχει ηδη ορισει το ραντεβού με την ιστορία.