Ανακοίνωση, με την οποία, ουσιαστικά, κατηγορεί κυβέρνηση και τη διοίκηση της Αττικό Μετρό, ότι διχάζει τους Θεσσαλονικείς, εξέδωσε η Διοικούσα Επιτροπή Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας.


Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως δουλειά κυβέρνησης και Αττικό Μετρό Α.Ε. είναι να απoδώσουν ένα πλήρες έργο και να βρουν λύσεις για όλα κι όχι η αυτοπροβολή και ο διχασμός των κατοίκων της πόλης, με το να τίθενται ψεύτικα διλήμματα.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης, για την οποία αφορμή ήταν η ημερίδα που οργανώθηκε για τα αρχαία που βρέθηκαν κατά την εκτέλεση του έργου και  η δημοσιοποίηση μέσω Facebook από τον πρόεδρο της “Αττικό Μετρό Α.Ε.” Γιάννη Μυλόπουλο, αγάλματος της Αφροδίτης, που βρέθηκε στον υπό κατασκευή σταθμό “Αγία Σοφία” του μετρό.


Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:


“Σταματήστε να διχάζετε τους Θεσσαλονικείς

Προς κάθε αρμόδιο στην Κυβέρνηση και στην Αττικό Μετρό :

Σταματήστε να αντιλαμβάνεστε την κυβερνητική και διοικητική σας ευθύνη ως αφορμή για πολιτική και προσωπική προβολή.

Οι Θεσσαλονικείς καταλαβαίνουν καλά τι συμβαίνει.

Σταματήστε να οικειοποιείστε ένα έργο , το Μετρό Θεσσαλονίκης, στο οποίο ποτέ δεν πιστέψατε. Αντιθέτως, το πολεμήσατε έως ότου , δεκαετίες μετά, το ανακαλύψατε.

Οι Θεσσαλονικείς θυμούνται καλά.

Σταματήστε να προσπαθείτε να διχάσετε την τοπική κοινωνία που αντιμετωπίζει τα δικά της οικονομικά και κοινωνικά καθημερινά ζητήματα.

Ασχοληθείτε με τη δουλειά σας και μόνο με αυτήν. Η δουλειά σας είναι να αποδώσετε το Μετρό στην πόλη κι όχι διαρκώς να θέτετε ψεύτικα διλήμματα , κοιτώντας πάντα στο παρελθόν και χάνοντας διαρκώς στόχους και χρονοδιαγράμματα.

Οφείλετε να βρείτε λύσεις για όλα. Να ολοκληρώσετε το έργο και μάλιστα ολόκληρη τη γραμμή, όχι μόνο μέχρι το Σιντριβάνι.

Οφείλετε να κατασκευάσετε το σταθμό Βενιζέλου για να έχει το κέντρο της Θεσσαλονίκης Μετρό.

Επί ειδικών θεμάτων που θέτετε , πάντοτε εκ του πονηρού και με στόχο την αυτοπροβολή αλλά και το διχασμό της κοινωνίας της πόλης, έχετε ήδη λάβει αρμοδίως απαντήσεις από τα χείλη των προκατόχων σας.

Οι Θεσσαλονικείς, όπως διαβάζουν τις δικές σας αναρτήσεις στο Facebook, διαβάζουν και τις αναρτήσεις των προκατόχων σας και βγάζουν τα δικά τους ψύχραιμα συμπεράσματα.

Αφήστε λοιπόν τη θεωρία και καταπιαστείτε με τη δουλειά σας για την οποίαν άλλωστε, ως διοικητικά στελέχη, αμείβεστε αδρά.

Δεν ανεχόμαστε να προσπαθείτε την προσέλκυση κομματικής πελατείας ή την πολιτική σταδιοδρομία του οποιουδήποτε από εσάς στην πλάτη των Θεσσαλονικέων με δημόσιο χρήμα. Κάντε τη δουλειά σας, με σύννομο τρόπο.

Αποδώστε το έργο στην πόλη και τους Θεσσαλονικείς κι επιτέλους βγάλτε τις λαμαρίνες από τους δρόμους της πόλης.

Ξεκινήσατε, δεν έχετε όμως ολοκληρώσει. Κάντε ό,τι κάνετε αθόρυβα χωρίς πανηγυρισμούς, γιατί αυτές οι λαμαρίνες άφησαν για πολλά χρόνια βαθιές τις χαρακιές τους στον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της πόλης και η ευθύνη θα είναι όλη δική σας”.