H οργάνωση των νέων δεδομένων για την νέα σεζόν στον κόσμο της ταχύτητας είναι ήδη σε εξέλιξη.
Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννιδης

Σε λίγες μέρες οι οδηγοί και ολο το προσωπικο των ομάδων, θα επιστρέψει για να ξεκινήσουν τις δοκιμές εξέλιξης για το επόμενο πρωτάθλημα και επίσημα θα εμφανιστούν και πάλι στις 26 Φεβρουαρίου για τις πρώτες χειμερινές δοκιμές στην πίστα της Βαρκελώνης. Ποιές ειναι ομως οι αλλάγερς που θα ισχύσουν για την σεζόν του 2018 στην Φορμουλα 1; Καταχράς η νέα καινοτομία που θα δουν οι φίλοι της F1 είναι το νέο κάγκελο Halo. Γύρω από το κόκπιτ θα τοποθετηθεί το συγκεκριμένο κομμάτι, προκειμένου να προστατεύει τα κεφάλια των οδηγών από αντικείμενα και θραύσματα.

Από το νέο πρωτάθλημα λοιπόν θα χρησιμοποιείται το Halo, με τα αυτοκίνητα να γίνονται λίγο πιο βαριά και όπως λένε οι περισσότεροι πιλότοι, πιο άσχημα.

Το 2018 οι ομάδες θα πρέπει να βελτιώσουν πολύ τη διάρκεια ζωής των κινητήρων τους. Η νέα αλλαγή τους δίνει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν μόλις τρεις κινητηρες , αντί για τέσσερις, όπως ίσχυσε στη περσινή σεζόν.

Στο κομμάτι των ελαστικών αυξάνονται από πέντε σε επτά οι γόμες, με στόχο να υπάρξει βελτίωση στο θέαμα. Οι οδηγοί μπαίνοντας στα κοκ-πιτ θα φορούν έναν νέο τύπο γαντιών, τα βιομετρικά, τα οποία ελέγχουν τους παλμούς της καρδιάς, στέλνουν στοιχεία με την μέθοδο της τηλεμετρίας στις ομάδες αλλά και στο ιατρικό επιτελείο των αγώνων, προκειμένου οι διασώστες σε περίπτωση ατυχήματος να γνωρίζουν την κατάσταση του οδηγού πριν επέμβουν.

Ο πρώτος πάντως νεωτερισμός για την επόμενη χρονιά παρουσιάστηκε στο Άμπου Ντάμπι. Η Liberty Media παρουσίασε το νέο λογότυπο της Formula 1, που θα χρησιμοποιηθεί επίσημα από το 2018. Η απόφαση της αλλαγής προέκυψε, από την ανάγκη των νέων ψηφιακών δεδομένων, για τα οποία ο παλιός σχεδιασμός δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία.

Ολα αυτα ομως και το κατά πόσο θα κάνουν ποιο ενδιαφέρουσα την φορμουλα θα τα δούμε ολα στις πίστες με την ενραξη του πρωταθληματος.