Βολές κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ εκτόξευσε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος, κάνοντας λόγο για «αριστερό πολυβόλο», αναφερόμενος σε δηλώσεις τους για τη στάση των ΑΝΕΛ στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.


Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σάκη Παπαδόπουλο, τον κάλεσε «να μην ξαναπιάσει στο στόμα τον Πάνο Καμμένο, είναι αρχηγός κόμματος και υπουργός Άμυνας», συμπληρώνοντας πως οι ΑΝΕΛ δεν ασκούν κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα, είπε ότι «δεν φτάσαμε στη ζωή μας εδώ πέρα για να μας κάνει κριτική ο Μπαλαούρας. Πού θα ήταν ο κ. Μπαλαούρας χωρίς τους Ανεξάρτητους Έλληνες; Από σεβασμό και μόνο θα έπρεπε να κοιτάνε τον εαυτό τους στον καθρέφτη και να λένε "εγώ χωρίς τον Πάνο Καμμένο πού θα ήμουν;"».

Ερωτηθείς αν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να «τραβήξει το αφτί» του υπουργού Πάνου Σκουρλέτη για τοποθετήσεις του σχετικά με τους ΑΝΕΛ, ο Δ. Καμμένος απάντησε «βεβαίως, μας κάνει κριτική γιατί πήγαμε στο συλλαλητήριο, ενώ εμείς δεν του έχουμε πει ποτέ γιατί πας σε μια πορεία Αριστερών».

Παράλληλα, καταλόγισε «πολιτικό χαφιεδισμό» στον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, κατηγορώντας τον ότι «έβγαλε φωτογραφίες τους συναδέλφους του ευρωβουλευτές και τους βουλευτές που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο και τις έστειλε με e-mail στους Ευρωπαίους».

Είπε επίσης ότι «εμείς περιμένουμε να έρθει η 30 Αυγούστου και να τελειώσουμε με αυτό που έχει τραβήξει ο ελληνικός λαός. Η 1η Σεπτεμβρίου είναι μια άλλη μέρα. Ζητάμε λίγη σοβαρότητα και αξιοπρέπεια απέναντι στους ΑΝΕΛ. Είμαστε εννιά, είναι 145, δεν πρέπει να ασχολούνται μαζί μας».

Σε ερώτηση για το όνομα της ΠΓΔΜ τόνισε πως θα πει «όχι» σε κάθε πρόταση με όνομα «Μακεδονία», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πέσει η κυβέρνηση, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι, εφόσον δεν αλλάξει το Σύνταγμα της γειτονικής χώρας, δεν θα βρεθεί λύση.

Κύκλοι ΣΥΡΙΖΑ: Υπέρβαση ορίων από τον Δ. Καμμένο

Για υπέρβαση των ορίων και ερωτήματα που προκαλούν οι επιθέσεις του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένου, έκαναν λόγο κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα τόνιζαν ότι «οι συστηματικές επιθέσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δ. Καμμένου ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ και στα στελέχη του, υπερβαίνουν τα όρια, προκαλούν ερωτήματα για τη σκοπιμότητά τους και βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με τη στάση των ΑΝΕΛ και το κλίμα συνεργασίας μεταξύ των δύο κομμάτων».