Ανήλικος που έκανε ακροβατικές κινήσεις με ποδήλατο BMX σε πίστα με ράμπες στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, σκοτώθηκε όταν έπεσε με το κεφάλι στην πίστα.


Το τραγικό περιστατικό συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου, αλλά έγινε γνωστό μόλις σήμερα. Ο άτυχος 17χρονος, βουλγαρικής καταγωγής, διακομίστηκε -μετά την πτώση του- με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο, όπου, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε. Κατά πληροφορίες έφερε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι. 

«Φως» στα ακριβή αίτια του θανάτου αναμένεται να ρίξει η νεκροψία-νεκροτομή. 

Η συγκεκριμένη πίστα, κοντά στο Μέγαρο Μουσικής, που ανήκει στο Δήμο Θεσσαλονίκης, διαθέτει ράμπες, όπου πολλοί έφηβοι καθημερινά επιδίδονται σε ελιγμούς με σκέιτμπορντ, ποδήλατα bmx κ.ά.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού και Παιδείας, Αλέξανδρο Μπαρμπουνάκη, ο οποίος εκφράζει τη θλίψη του και τα συλλυπητήριά του για τον χαμό του νεαρού, οι συγκεκριμένες κατασκευές είναι με πιστοποίηση από την εταιρεία που τις τοποθέτησε.

«Στον χώρο γίνονται συντηρήσεις. Το συγκεκριμένο πάρκο και οι κατασκευές είναι για ήπιας χρήσης skate», τόνισε ο κ. Μπαρμπουνάκης, μιλώντας στη Voria.gr.

Όπως ανέφερε το θλιβερό περιστατικό «απασχολεί έντονα από το πρωί τις υπηρεσίες». «Από όσα έχουμε μάθει το συμβάν δεν έγινε από κακή χρήση της συγκεκριμένης κατασκευής. Έγινε ένας ελιγμός από το παιδί, το οποίο, δεν φορούσε κράνος», υπογράμμισε.