Ιδιαίτερα αισιόδοξος για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα την Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Βόρεια Ελλάδα. Δήλωσε ότι αφήσαμε πίσω μας την ύφεση και βιώνουμε... ανάπτυξη!


«Έχουμε βγει πλέον από το καθεστώς ύφεσης και είμαστε στην ανάπτυξη. Βλέπουμε με μεγάλη αισιοδοξία το 2018 που έχει αρχίσει πάρα πολύ καλά, με όλους τους δείκτες να δείχνουν ότι η χώρα έχει αλλάξει σελίδα. Το 2018 θα είναι ένα έτος ορόσημο που θα βάλει τη χώρα πίσω στην κανονικότητα, όχι μόνο απ' το θέμα της Ανάπτυξης αλλά επίσης και της εξόδου από τη σκληρή εποπτεία που έχουμε από το 2010», τόνισε.

Μετά το πέρας των συναντήσεων που είχε με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς και τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλη Λαμπάκη, ο υπουργός Οικονομίας σημείωσε πως «κοιτάμε με μεγάλη αισιοδοξία το μέλλον», καθώς το 2017 έκλεισε με συνεχή ανάπτυξη στα τέσσερα τρίμηνα, διευκρινίζοντας ωστόσο πως υπάρχει επίγνωση των προβλημάτων «και γι' αυτό δεν πανηγυρίζουμε».

Έκανε λόγο για «τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης από ξένους και εγχώριους επενδυτές», τόσο για αξιοποίηση του λιμανιού και των μαρίνων, αλλά και για τη δημιουργία logistic center. 

«Ξέρουμε ότι χρειαζόμαστε και μια σιδηροδρομική γραμμή που να μπορεί να συνδέει το λιμάνι με την Εγνατία Οδό και με άλλες προς τη Βουλγαρία και επίσης και στη Ρουμανία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο κ. Πέτροβιτς ενημέρωσε τον υπουργό για τα ζητήματα που απασχολούν τον Έβρο και συγκεκριμένα:

-Το θέμα της επιδότησης του κόστους εργασίας
-Το ζήτημα του παρεμπορίου
-Την αναβάθμιση των τελωνείων
-Την ανάγκη στήριξης της επιχειρηματικότητας
-Την ανάπτυξη του λιμένα και του σιδηροδρομικού δικτύου
-Τη δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου

Τέλος ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη συνάντηση καθώς διαπίστωσε ότι ο υπουργός τάσσεται, όπως κι ο ίδιος, υπέρ των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, ενώ ζήτησε τη βοήθεια του υπουργείου στο θέμα των έργων του λιμένα, της δημιουργίας σφαγείου στις Φέρες καθώς και στην παραχώρηση των κτιρίων του παλιού νοσοκομείου της πόλης προκειμένου να αξιοποιηθούν για την μετεγκατάσταση εκεί διαφόρων υπηρεσιών.

Τον υπουργό συνόδευαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο, Νατάσα Γκαρά και Δημήτρης Ρίζος.