Ελεύθεροι άνευ όρων αφέθηκαν, μετά την απολογία τους στην 4η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, οι πέντε νεαροί, στους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τα επεισόδια της περασμένης Δευτέρας, κατά τη διάρκεια πορείας αντιεξουσιαστών.


Η πορεία έγινε με αφορμή τον εμπρησμό του διατηρητέου κτιρίου όπου στεγαζόταν επί σειρά ετών η κατάληψη «Libertatia».

Εις βάρους τους είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα του εμπρησμού και επτά πλημμελήματα, μεταξύ των οποίων απείθεια, αντίσταση, φθορά κ.ά. Η δικογραφία τούς αποδίδει ότι έβαλαν φωτιά σε αστυνομική κλούβα, πράξη την οποία οι ίδιοι -απολογούμενοι- αρνήθηκαν.

Όλοι οι κατηγορούμενοι, τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα (ηλικίας 22 έως 37 ετών) απολογήθηκαν διά υπομνημάτων, όπου εξήγησαν ότι πήραν μέρος στην αντιφασιστική πορεία που διοργανώθηκε, μετά τον εμπρησμό τού υπό κατάληψη νεοκλασικού κτιρίου επί της λεωφόρου Στρατού, ένα 24ωρο νωρίτερα.

Τελικά, η εισαγγελέας γνωμοδοτήσεων και η ανακρίτρια συμφώνησαν να τους αφήσουν ελεύθερους χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων, εξέλιξη που έγινε δεκτή με χειροκροτήματα και συνθήματα από τους δεκάδες αλληλέγγυους που βρέθηκαν από νωρίς στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης.

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ